‘Harrie is dood’

In Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Kevin GoesPlaats een reactie

Frankie alaaf,

inParkStad Advertentie

Ouwe gek, waar denk je dat ik zo snel confetti vandaan haal in Amsterdam? En als je hier op de Dam iets laat knallen – een confettikanon bijvoorbeeld – dan staat er meteen een peloton ME’ers om je heen. Nee, ik wacht even tot het einde van deze maand om aan je challenge te voldoen. Sorry, idiote praatpaalheini, flitsmeister die je er ene bent.

Waar ik het trouwens wel met je over wilde hebben, is het feit dat jij het leven van de 3J’s enorm miserabel gemaakt hebt. Nou ben ik altijd in voor Volendammertje pesten, maar heb je er wel bij stilgestaan dat jouw actie ertoe kan leiden dat Emil zijn tent niet meer kan stoken? Die 3J’s kunnen ook kiezen voor een willekeurige Roemeen uit Friesland – die een aardig deuntje op een dwarsfluit kan spelen – als vervanger van onze blonde wervelwind.

Gelukkig ging het allemaal maar om een try-out aankomende vrijdag en is Emil gewoon van de partij. Bonnen kun je overigens niet in natura betalen, las ik op de site van de Winkbülle. Mocht je dat toch van plan zijn, dan sturen ze deurwaarder K. uit Sittard op je af. Die heeft allerlei bijzondere manieren uitgevonden om schulden af te betalen. Een stukje omdenken van die man. Hij weet dat niet iedereen de deurwaarder kan betalen, dus verzint hij er iets anders op. Ondernemerschap pur sang, dat staat als een paal boven water.

Er was zoveel waar ik het deze week met je over wilde hebben: waarom er nog geen Limburgse versie was van het filmpje van Arjen Lubach, of dat Anelka nu zijn hoofd schudde omdat die Griek een rare wissel doorvoerde of omdat hij wakker schrok uit een bizarre droom. En Huub Stapel in een rolstoel voor een toneelstuk over Pinkpop. Of ik wilde het met je hebben over RTL, dat een debat plant terwijl wij ons twintigste biertje plannen bij Frits en Kathinka Pelt.

Maar afgelopen weekend las ik iets waardoor al die lolligheid verstomt: oud Nederlands leraar Harrie Leenders is overleden. Via Facebook hield hij al meer dan een jaar oud-leerlingen, collega’s en vrienden op de hoogte van zijn slopende ziekte. Hij had kanker en stierf aan de gevolgen van een longontsteking. 66 is hij geworden, vorig jaar mocht hij eindelijk met pensioen. Kort na zijn pensionering sprak ik hem. Ik had hem namelijk gevraagd mij te interviewen ter ere van mijn eerste boek. Hij zei dat hij het een bijzonder boek vond, wat zoveel betekende als: ‘het is echt kut, maar ach, het is tenminste uitgegeven.’ Hij had zijn best gedaan, een half uur spraken we in Pelt over mijn boek, dat ging over een gesjeesde journalist die niet veel anders kon dan zuipen en neuken. Hoogstaand dus. Ik heb hem bedankt en zei dat we nog eens een biertje zouden drinken. Dat twintigste biertje op die zondag tijdens dat RTL Debat in Pelt drinken we dus op mijn oud-docent, afgesproken?

Alaaf, Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.