Bieber en het ‘echte oude Pinkpop’

In Cultuur, Evenementen, Landgraaf, Nieuws, Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Frank BennekerPlaats een reactie

Bieber op PinkPop

Hoi Kevin,

Ik vind het bijna jammer dat ik dit jaar niet naar Pinkpop ga. Want nu Jan Smeets  heeft aangekondigd dat Justin Bieber één van de headliners van Pinkpop is, zou ik er best graag naartoe willen. Vooral om te genieten van de reacties van de ‘echte oude Pinkpoppers’ die vinden dat Pinkpop ‘het echte oude Pinkpop’ niet meer is. Je had er vanochtend een schaal popcorn bij kunnen pakken terwijl je door de reacties onder de facebookberichten van 1Limburg aan het scrollen was. Heerlijk.

Pinkpop is al jarenlang het ‘echte oude Pinkpop’ niet meer. Het festival wordt al jaren overspoeld door licht verteerbare, zouteloze en uitwisselbare popmuziek. Alleen hadden de ‘echte oude Pinkpoppers’ dat nog niet in de gaten. Die hadden daar de bekendmaking van Justin Bieber voor nodig, maar zo’n grote stijlbreuk met het verleden is het absoluut niet. Sterker nog: met het binnenhalen van Justin Bieber doet Pinkpop weer eens iets gedurfds. Bieber is licht verteerbaar, ja. Zouteloos, daar kun je over discussiëren, maar Bieber is absoluut niet uitwisselbaar. Maar vertel dat eens aan iemand die vorig jaar lekker is gemaakt met Pearl Jam en Foo Fighters.

Organisatie begrijpt het steeds beter

Ze hebben het bij Pinkpop trouwens wel begrepen, dat ze de naam Bieber nu alvast droppen. Normaal zouden ze gewacht hebben met het bekendmaken van de laatste headliner tot de traditionele persconferentie in Paradiso. In dat geval zouden pers en social media bol staan van Bieber en de negatieve reacties die hij oproept, en zou de rest van het programma totaal ondersneeuwen.

Wat vindt de schutterij van Bieber?

En weet je wie Justin Bieber vast óók niet leuk vinden? Mensen die lid zijn van schutterijen. En wat die met Bieber en Pinkpop gemeen hebben is dat ze ook wat gezeik op social media over zich heen hebben gekregen. ‘Opheffen die schutterijen’, was nog wel één van de vriendelijkste dingen die ik las. De scores die de schutterijwereld uitdeelde tijdens de afgelopen LVK-finale zorgden ervoor dat de overwinning uit de handen van lokale publieksfavoriet Miserabel werd geschoten.

Wat zou dat lekker zijn geweest

Het feest was er bij Bart en Emil & co. gelukkig niet minder om. Maar toch. Het had nog zóveel lekkerder kunnen zijn. Maar ja, wat neet is, dat ken nog komme. En dat twintigste biertje bij Pelt (helaas niet bij Bijsmans dit jaar) komt er ook aan. Nog anderhalve week wachten.

Alaaf auwhoer!

Frank

Over de schrijver

Frank Benneker

groeide op in het Twentse dorp De Lutte en verhuisde in 2004 naar Heerlen om als student journalistiek stage te lopen bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Tegenwoordig is hij werkzaam als redactiechef Zuid-Limburg van de VIA Limburg-weekbladen, waaronder VIA Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.