Een Zwitsers Russische schoonspringer uit Dubai

In Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Kevin GoesPlaats een reactie

Hoi Frank,

inParkStad Advertentie

Op de tribune bij Roda zit al jarenlang een jongen met de bijnaam Ramonski. Nooit geweten dat hij waarzegger was. Een kat in het nauw maakt schone sprongen, vandaar dat ik ook helemaal niet verbaasd ben dat een Zwitsers Russische schoonspringer uit Dubai aandelen Roda heeft gekocht. Ik heb zelfs geen moment gedacht dat het hier om alternative facts ging, kun je nagaan. Tijdens deze persconferentie gisteren werd geen moment gelogen, misschien alleen over de anderhalf miljoen mensen die live meekeken naar de persco via Facebook. Maar goed, leugentje om eigen bestwil.

Nieuwe mogelijkheid voor samenwerking Parkstad

Ik denk dan ook in mogelijkheden: eindelijk die tweede ring op het Parkstad Limburg Stadion. Misschien dat deze Russische Dubainees uit Zwitserland Parkstad eindelijk bij elkaar kan brengen. Als een schansspringer met twaalf verschillende nationaliteiten zonder problemen kan leven, dan kunnen Landgraaf, Heerlen, Kerkrade, Voerendaal, Simpelveld, Brunssum, Nuth en Onderbanken toch ook gewoon samenwerken? Deze Dubabwaanse Zwitser uit Rusland is de sleutel die Ralf en Raymond al maanden zoeken. En hij dient zich gewoon aan in Kerkrade, omdat een of andere fiscalist hem tipte over dat clubje in het zuiden van Nederland.

Wellicht ook nieuwe spelers in het Parkstad Limburg Stadion

En nog meer mogelijkheden: nieuwe spelers. Nu ken ik een Heerlens gemeenteraadslid die zowel oud-voetballers als piloten uit Argentinië kent, dus wellicht kan die een balletje opwerpen om Messi naar Roda te halen. Het fijne van Messi is dat die op elke positie een stuk beter is dan wat er nu staat. Roda heeft namelijk geen scorende spits nodig, maar een scorend elftal. Dus laten we beginnen met Messi en van daaruit verder bouwen.

Messi speelt altijd goed in het Parkstad Limburg Stadion

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Messi in het Parkstad Limburg Stadion te bewonden is. In 2005 balde hij er al eens, toen als international van Argentinië op het WK onder 20. Toen heb ik nog mijn ogen uitgekeken op de tribune in Kerkrade, naar talenten als Quincy Owusu-Abeyie, Haris Mendujanin en Prince Rajcomar. Van het Nederlands team waren die, voor het geval je de namen niet meer herkende. Toen was Kerkrade even één van de voetbalhoofdsteden van Nederland en in die tijd leek het er nog op dat Roda ook nog wel eens tot de subtop van het land zou gaan behoren.

De subtop bestormen?

Dat is nu weer de ambitie. Dat was het al toen Frits Schrouff de club overnam, maar nu dus weer. Met een begroting van 15 tot 20 miljoen euro. Voor dat geld kun je ook een Bar Mitswa houden in het Amstelhotel in Amsterdam, maar je kunt er volgens de directeur van Roda JC dus ook de subtop van de Eredivisie mee bereiken. Voor 15 tot 20 miljoen kun je ook een leuk beginnetje aan de buitenring Parkstad maken, zodat die tweede ring op het stadion ook echt gevuld wordt.

Begrijp me niet verkeerd, Frank, ik vind het prima dat die Oostenrijkse Oekraïner uit Qatar die ook nog eens springruiter is, investeert in Roda. Als ik ergens 20 miljoen als wisselgeld had liggen, zou ik het ook doen. Maar ik geloof niet zo in de mooie praatjes. Eerst zien, dan geloven, zo is het bij Roda onderhand. En dat begint met die 18de plaats. Want dat is nu de werkelijkheid, dat zijn de facts. Die subtop, dat zijn voorlopig alternative facts.

Groetjes en wellicht inderdaad tot de 19de. Ben dat weekend toch al buiten de ring.

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.