Laat je verwonderen in het theater

In Cultuur door Jos WiddershovenPlaats een reactie

Parkstad Limburg Theater Heerlen

Vandaag opent het Parkstad Limburg Theater speciaal haar deuren van 11.00 tot 17.00 uur voor een open dag in het kader van het Nationaal Theaterweekend. Het is een uitgelezen kans om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij het mooie theater gelegen aan het burgemeester Van Grunsvenplein. 

Voor jong en oud

Tijdens de open dag is er voor ieder wat wils. Kinderen wanen zich echte theaterartiesten als ze zich door professionele schminckers laten omtoveren in de prachtigste creaties. Dat kan in één van de kleedkamers. Voor volwassenen is de tocht naar de kleedkamer een mooi excuus om het imposante gangenstelsel van het theater eens te bewonderen.

Schildersessies met Wim Albrink

Portretschilder Wim Albrink exposeert vanaf 24 januari in het theater. Vandaag kun je zien hoe hij te werk gaat tijdens het schilderen. Hoe kiest hij zijn onderwerpen en welke stijl past hij toe? Vandaag kun je het zien terwijl Albrink schildert en vertelt. De kleine kunstenaars kunnen in de foyer terecht om zelf mooie kunstwerken te creëren.

Rondleiding met gids

De open dag duurt van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Tegen een kleine vergoeding (€3,50) kun je een rondleiding met gids door het gebouw volgen. Dan kun je ook een kijkje nemen achter deuren die normaal gesloten blijven. Kijk voor meer informatie over de rondleiding op de site van PLT.nl.

Over de schrijver

Jos Widdershoven

is geboren en getogen in het Parkstadse Landgraaf. Na de middelbare school vertrok hij uit Parkstad richting Nijmegen 'uitsluitend om te studeren'. Vijftien jaar later keerde hij terug naar zijn roots. Inclusief vrouw en twee dochters. Jos is tekstschrijver en redacteur bij JW Communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.