Goede voornemens voor 2017

In Verhalen door Frits Hartgerink1 Reactie

Nieuwjaarswens 2017 inParkstad

Allereerst, iedereen nog een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen! Het is zover! 2017! Een nieuw jaar! Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heeft u al goede voornemens voor 2017? Want geef toe, 2016 was een jaar met veel hoogte- maar ook vele dieptepunten.

inParkStad Advertentie

Frits HartgerinkDieptepunten

  • Het jaar waarin de V&D definitief verdween uit het straatbeeld in Nederland.
  • Het jaar waarbij Nederland niet vertegenwoordigd was bij het EK in Frankrijk.
  • Het jaar waarin we definitief afscheid namen van grootheden als Gene Wilder, Prince, Mohammed Ali, David Bowie en Leonard Cohen.

Gelukkig ook veel positieve dingen!

  • De opening van het maankwartier in Heerlen en ik moet zeggen, het is erg mooi geworden!
  • Dit was het jaar waar “Sir” Paul McCartney gewoon op ons eigen Pinkpop verscheen. Ein-de-lijk kon ik hem van mijn lijstje “Artiesten die ik ooit nog wel eens live zou willen zien” afstrepen.
  • Max Verstappen verbaasde vriend en vijand met zijn ongelooflijke (inhaal) acties in de Formule1.
  • We konden weer trots zijn op onze sporters tijdens de olympische spelen!
  • We hebben een heerlijke zomer gehad en ’s avonds lekker vaak de barbecue kunnen aansteken!

Een ‘boos’ jaar

Maar toch… Ligt het aan mij of was 2016 ons meest “boze” jaar ooit?

Het jaar van de aanslagen in Brussel en Nice. Onlangs nog in Berlijn. Triest word ik er van. Berichten die je leest op social media. Een en al boze discussies. Belediging hier! Scheldpartij daar! De verkiezingen. Niet alleen de Amerikaanse verkiezingen maar ook hier, de felheid tussen de verschillende partijen. De persoonlijke aanvallen en het onderuit halen van iedereen die een andere mening heeft! Waar is het (normale) respect? Waar zijn onze normen en waarden (die we zogenaamd zo hoog in ons vaandel hebben staan)? Er is meer agressie dan ooit, zo lijkt het wel. En in plaats dat mensen ingrijpen is de kans groot dat het gefilmd word. Dat je dezelfde avond nog op internet staat waar duizenden mensen zich beklagen “dat dit zó maar kan in Nederland!”

Het woord “Sinterklaas” zorgt niet meer voor vreugde maar voor vele felle discussies! Voor mijn gevoel verloor het feest daardoor dit jaar echt zijn glans. Pro of tegen zwarte piet, dat maakt me niet eens uit. Beide partijen moeten zich DOOD SCHAMEN voor de asociale manier waarop ze hun mening verkondigden WAAR KINDEREN BIJ STONDEN! Ik bén geen racist of negatief persoon en wil me dit ook niet laten aanpraten! Ben jij aardig voor mij, dan ben ik ook aardig voor jou. Het zal me een zorg zijn of je nu blank, donker, Aziatisch, homoseksueel, transgender, dik, scheel, oud of jong bent! Ik WIL niet in discussie! Laat mij er lekker buiten zeg. Wat is er met ons gebeurd? Is het echt zo en zijn we allemaal pessimistischer geworden of… laten we ons misschien meeslepen in het negatieve?

Goede voornemens voor 2017

Zullen we anders samen één goed voornemen maken? Zullen we alsjeblieft ons gaan richten op het leuke en het positieve? Dit zullen we immers zélf, ieder voor zich, moeten doen! Als iemand begint te zeuren over zaken die JIJ ZELF toch niet kunt veranderen, waarom dan daar energie in steken? Heeft iemand een andere mening dan jij? Nou én? Dat mag! Gelukkig wel ja! Maar ook al zijn we het niet eens, zullen we dan toch het fatsoen opbrengen om elkaars mening te respecteren? Zullen we wat minder ons leven leiden op facebook en weer eens “live” met elkaar praten? Lekker naar buiten en weer lekker een avondje slap ouwehoeren!

Een frisse start

Gewoon in 2017 een vrolijke nieuwe frisse start maken! Kunnen we best, toch? Voor mij persoonlijk was 2016 ook een “minder” jaar. Ook hier heb ik weer veel van geleerd en dit heeft mij ook weer sterker gemaakt! Schouders eronder en DOOR! En gaat dat zo niet ieder jaar? Je maakt mooie dingen mee. Ook minder mooie, maar dat maakt het leven juist zo leuk! Op en af! Maar we leren er van! Iedere dag weer! Gelukkig wel! Ik had een jaar geleden nooit gedacht dat ik een wekelijkse column zou schrijven! Wie weet wat het komend jaar ons brengt? Een boek?

En ja hoor, we beginnen het jaar zelf ook positief! Tadaa! Speciaal voor U verschijnen we nu meteen op een mooie nieuwe website. Welkom bij “inParkstad”!

We slaan “het aanzien van 2016” dicht en openen een nieuw boek voor 2017. Een lege bladzijde voor ons. En het mooie is dat we dit blad zelf mogen beschrijven. Twaalf nieuwe hoofdstukken die we allemaal zelf mogen invullen. Een nieuwe start. Laten we hier dan ook gebruik van maken. Weg met al die negativiteit en dit jaar gaan we knallen!

Zullen we?
5
4
3
2
1

GELUKKIG NIEUWJAAR!

Over de schrijver

Frits Hartgerink

inParkstad columnist met het hart op de tong. Zijn herkenbare verhalen vol humor zetten aan tot nadenken, maar altijd met een knipoog.

Eén reactie op “Goede voornemens voor 2017”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.