Emil Szarkowicz is belangrijker voor Heerlen dan voor Volendam

In Cultuur, Evenementen, Heerlen, Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Frank BennekerPlaats een reactie

Hoi Kevin,

inParkStad Advertentie

Ik dacht afgelopen zaterdagavond even dat zelfs teletekst niet veilig was voor de lange arm van Donald Trump en zijn alternative facts. Ik zag op pagina 818 de score van de wedstrijd Roda JC – Excelsior oplopen naar een ongeloofwaardige 4-0. Ik deed een dubbelcheck op facebook en twitter en zag daar ook allerlei juichende berichten over een wonderbaarlijke wederopstanding van Roda JC. Maar zelfs dat kan nepnieuws zijn, dus ik bleef sceptisch. Pas na het zien van de samenvatting besloot ik het te geloven, want tv-beelden leken me wel erg moeilijk te manipuleren.

Gelukkig geen inreisverbod

Ze mogen bij Roda JC wel blij zijn dat Mark Rutte niet per decreet een inreisverbod heeft uitgevaardigd, want dan had de reis van Beni Badibanga, Mohamed el Makrini of Stefan Savic zomaar abrupt kunnen eindigen bij grensovergang Herzogenrath. Maar liefst negen spelers trok Roda JC aan tijdens deze transferperiode, waarmee de koempelclub ook nog eens voor een hoop extra banen in de regio Parkstad zorgt. Dat is pas maatschappelijk verantwoord ondernemen. Al zullen een aantal voetballers die tot voor kort een basisplaats bij Roda hadden niet zo blij zijn met de nieuwe situatie, onder het motto an immigrant took my job. Dat het overgrote deel van de spelers zelf ook arbeidsimmigrant is, laten ze dan maar even buiten beschouwing.

LVK winst voor Miserabel?

Een andere immigrant die op het punt staat om historie te schrijven is Emil Szarkowicz. De in Polen geboren jongen van Nieuw-Einde staat volgende week vrijdag in de finale van het LVK met Miserabel. Hij kan de eerste Pool worden die het LVK op zijn naam schrijft. En dat ook nog in zien leef sjtad Heële, wat zou dat lekker zijn. Na de tweede plek op de LVK-finale in Kerkrade twee jaar geleden moet het dan maar in de eigen Winkbülle-stad gebeuren.

Er is echter een probleem. Zoals je weet speelt Emil een aardig deuntje mee bij de 3J’s en Rowwen Hèze. En de 3J’s treden vrijdag 10 januari op in Rotterdam, waar ze hun bewerking van The Joshua Tree van U2 gaan doen. Emil zit dus met een vervelende, dubbele afspraak in zijn agenda. En dus moet ik hier een oproep doen aan Jan, Jaap en Jan om Emil volgende week vrijdag een vrije dag toe te staan.

Houd Emil in Heerlen

Die oproep geldt ook voor alle Heerlenaren. Het bedrijf achter de 3J’s is Volendam Music BV. Bel ze (0299-365451). Mail ze (info@volendammusicbv.nl). Bestook Jan, Jaap en Jan met vriendelijke doch dringende verzoeken om onze Emil een dagje vrij te geven. Op 10 februari is Emil voor Heerlen vele malen belangrijker dan voor Volendam.

Groeten, Frank

Foto: Facebook L11 Alaaf / Graatje Weber

Over de schrijver

Frank Benneker

groeide op in het Twentse dorp De Lutte en verhuisde in 2004 naar Heerlen om als student journalistiek stage te lopen bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Tegenwoordig is hij werkzaam als redactiechef Zuid-Limburg van de VIA Limburg-weekbladen, waaronder VIA Heerlen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.