‘Bruin haar en stoppelbaard’

In Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Kevin GoesPlaats een reactie

Prins Ties - Sjtadsprins Heerlen 2017

Frank,

inParkStad Advertentie

Ik weet dat ik in een appje afgelopen weekend zei dat je dood voor me bent, maar ik waardeer toch ergens wel de poging die je ondernomen hebt om eindelijk eens dat biertje met mij te gaan drinken. Arme jij, heb je het carbidschieten overleefd, lig je een paar dagen later languit op de Bekkerweg. Je was gewaarschuwd, maar ook jij moest en zou het ijs en de kou trotseren om een biertje te komen drinken.

Toegegeven, onder lichte dwang zorgde ik ervoor dat jij je warme onderkomen opgaf om naar café P aan het Pancratiusplein te komen. Je had natuurlijk ook gewoon naar de Verkeersinformatiedienst kunnen luisteren en code Oranje te respecteren en verder je voetbalquiz af te maken. Simpelveld is overigens het antwoord op de vraag: ‘welke tegenstander Heksenberg trof in het weekend dat Maradona naar Brunssum zou komen?’ dus die moet je bij deze weer vervangen.

Ik bevond mij op glad ijs toen ik mij dit weekend weer in het Heerlense liet zien. Goed moest ik zoeken om geen mensen tegen te komen die ik beledigd had terwijl ik lief briefjes naar jou aan het sturen was. In een zoektocht naar een nette jas, dacht ik even dat ik verkeerd gegleden was over de autoweg en in het outlet centrum in Roermond terechtgekomen was, maar de Heerlense binnenstad bleek in een jaar tijd veranderd te zijn in het outlet centrum van Nederland. En mocht je toch nog een cent te veel uitgegeven hebben in een zaak waar ze Guzzi en Rob Lauren verkochten, dan kon je in het Corio Centrum je aankoopbedrag terugwinnen bij een of andere louche zakenman met een iets te groot pak.

Ik let de volgende keer wel weer op als ik in Amsterdam schreeuw dat de crisis voorbij is. Maar het maakte het feest er niet minder om. Nu ik toch in Heerlen was, kon ik het niet laten om even te gaan kijken wie de Winkbülle dit jaar tot prins zouden bombarderen. Even dacht ik eraan om mezelf als kandidaat van buitencategorie in de strijd te werpen. De reisafstand en het feit dat ik moeilijk in het gareel loop, deden mij besluiten toch van dat plan af te zien. Voor het 22ste jaar op rij werd het een jongen van tussen de 25 en 35 met bruin haar en een stoppelbaard. In de filmwereld zou nu de hashtag #WinkbülleSoWhite in het leven geroepen worden. Maar gelukkig doen we daar in Zuid-Limburg niet aan. Wat trouwens niet wegneemt dat ik Ties een toffe vent vind en het hem gun.

Ik miste je wel daar hoor, jij gevallen ster. Je commentaar op de ellenlange toespraken en verkeerd vallende grappen had ik wel nodig. Al was de toespraak van Ralf Krewinkel een verademing. De Voice van Heerlen hield het kort en krachtig, net als het winterweer van dit weekend. Advies voor komend weekend: blijf binnen! Als je nou echt zonder bier zit en de kroeg op moet zoeken, bindt dan onder je schoenen een sneeuwketting-ting.

Groetjes,

Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.