Statler en Waldorf

In Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Frank BennekerPlaats een reactie

Hoi Kevin,

inParkStad Advertentie

Tja, die mop van Maradona die naar Heksenberg kwam. Ik had het al voorzien en de redactieleden van 1Heerlen en 1Brunssum opdracht te geven zo weinig mogelijk aandacht te besteden aan dit gedoe. Een éénkolommertje met als kop ‘Pluisje komt’. Tussen aanhalingstekens ja, dat vond ik wel voldoende aandacht voor een feestje ter meerdere eer en glorie van een narcist dat toch niet door zou gaan. Zo dachten maar weinig andere concullega’s. Christian Petermann’s ‘kijk-mij-Maradona-eens-naar-Heksenberg-halen-show’ beheerste een paar weken het Limburgse nieuws. Toegegeven, het is wel gnuiven om te zien hoe die media-aandacht als een boemerang bij hem terug is gekomen.

En dat terwijl het allemaal zo doorzichtig was. Maradona had al op donderdag aangegeven dat hij niet naar Heksenberg zou komen en geen dansje zou gaan opvoeren voor aasgieren, maar toch hield Petermann de boel tot zaterdagavond voor de gek dat Pluisje toch nog zou komen. Voetbal International deed nog een mooie duit in het zakje met de schimmige dealtjes die Petermann het voetbaltijdschrift aanbood (leestip, koop dat tijdschrift). Ik citeer: “Journalisten krijgen te horen dat een een-op-eeninterview met de Argentijn beslist tot de mogelijkheden behoort. Voor een paar duizend euro valt er al wat te regelen. VI krijgt van Petermann een ‘uniek voorstel’ om donderdag in de ‘inner circle’ van Maradona te verblijven en ‘first hand’ informatie te krijgen tijdens een avondje in een ‘zeer exclusieve setting’ met ‘happy few’ in Antwerpen. Details geeft de organisator nog niet. ‘Maar als ik je vertel dat er ook intimi van de familie Castro uit Cuba komen, heb je een beeld’, zegt hij, plots fluisterend. Klinkt als een goed feestje, maar het prijskaartje valt niet mee: duizend euro.”

Statler en Waldorf

Statler en Waldorf

Statler en Waldorf

Ondertussen, zo bleek later, was er geen enkel contract getekend en was er geen enkele bevestiging dat Maradona naar Brunssum zou komen. Tja, en dat is dan de oppositie in de Heerlense gemeenteraad. Samen met Roel Leers zit hij als Statler en Waldorf boe te roepen tegen alles wat er uit de politieke arena komt en nemen zij toevallig steeds een standpunt in dat pandenheini Jos van de Mortel goed uitkomt. En als ze dan door te weinig mensen serieus worden genomen, laten ze zichzelf voor schut zetten in het programma Kanniewaarzijn, in een uitzending die zich het best liet betitelen als Spitting Image met echte personen in plaats van poppen.

Het jammere is dat Petermann en Leers zichzelf niet alleen voor schut zetten, maar met hun acties ook Heerlen te kijk zetten. Ik ben gestopt me erover te verbazen, want deze lieden halen hun politieke bestaansrecht alleen maar uit negatieve berichtgeving over hun stad, onder het mom dat ze het beste met Heerlen voor hebben. En eerlijk is eerlijk, in Heerlen hoef je voor iets negatiefs ook nooit diep te graven. Maar voer daar dan enigszins intelligente oppositie tegen in het belang van de stad in plaats van dit tenenkrommende gedoe, ingefluisterd door een vastgoedmiljonair.

En het ziet er naar uit dat deze oppositie nog wat langer aan het pluche mag kleven. Want dat heb je vast wel meegekregen in Amsterdam; Heerlen en Landgraaf willen gaan fuseren en dat gaat door als de gemeenteraden er ook mee instemmen. In dat geval worden de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 uitgesteld en wordt eind 2018 een gemeenteraad voor Heerlen én Landgraaf gekozen. Ik verheug me nu al op de campagne van de ‘Realistische’ Partij Nederland. Gaat Petermann naar Landgraaf met de verkiezingsbelofte dat hij Messi naar vv Schaesberg haalt. Of Johan Cruijff. De kans dat hij het waarmaakt, zal er niet door veranderen.

Groeten, Frank

Over de schrijver

Frank Benneker

groeide op in het Twentse dorp De Lutte en verhuisde in 2004 naar Heerlen om als student journalistiek stage te lopen bij Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad. Tegenwoordig is hij werkzaam als redactiechef Zuid-Limburg van de VIA Limburg-weekbladen, waaronder VIA Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.