Groot Heerlens Rijk

In Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Kevin Goes1 Reactie

Lieve Frank,

inParkStad Advertentie

Al weken betaal ik een cameraman om me te volgen, zodat er een mooie documentaire afgeleverd kan worden zodra ik de anonimiteit ontvlucht ben. Ik hoopte dat dat met een boek over identiteitsfraude zou lukken, maar helaas. Volgende keer beter. Al weken app ik alle kroegbazen in Heerlen die ik ken, maar ook dat werkt tevergeefs. Ik krijg geen berichtjes waaruit blijkt dat ik gemist word als klant, alleen dat ik nog openstaande rekeningen heb of dat er schoonmaakkosten gemaakt zijn na mijn vorige dronken avond. Dat maakt helaas geen emotionele televisie.

Terwijl Heerlenaren normaal niet uitblinken in ijdelheid, maar meer in een ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit, vind ik het bij Frans Timmermans helemaal niet zo erg. Ik maak er graag grapjes over en heb zelfs op mijn werk een van de lelijkere foto’s van de goede man als mijn profielfoto in ons message-programma, maar bovenal ben ik trots. Trots dat hij zichzelf als Heerlenaar profileert en vooral trots dat hij zijn Maastrichtse afkomst compleet verloochent.

Daar zou hij overigens nu iets meer te juichen hebben, nu MVV eerste staat in de Biercompetitie. Maar goed, zoals het er nu naar uitziet mag hij volgend jaar helaas weer op dat lagere niveau de wedstrijdjes van zijn Roda JC gaan volgen. Met een Cyprioot, een Nigeriaan en een idioot – Van Peppen – op bezoek bij Telstar is altijd lastig. Toch is het bewonderenswaardig, zelfs vanuit Brussel blijft hij zijn club supporteren. Zoals je weet vond ik het makkelijker om 30 minuten Metro 50 te pakken naar de Bijlmer Ballenbak, in plaats van 3 uur met een trein naar de Heerlerbaan.

Van dat gezeik zijn we gelukkig bijna af, nu de herindeling van Parkstad er aan zit te komen. We weten namelijk allemaal dat het Parkstad Limburg Stadion in Heerlen ligt en als Kerkrade zich net als Landgraaf binnenkort aansluit bij Heerlen, is dat tenminste echt zo. Dan heet het Jaja-park ook gewoon weer het Gaia-park, ligt Snowworld in het Winkbuul-rijk en kunnen we bij Roel Leers en Christian Petermann klagen over geluidsoverlast van Justin Bieber op Pinkpop.

Wat zal dat zwaar vallen in Maastricht, als de nieuwe fusiegemeente Heerlen de grootste gemeente van Limburg wordt. Maar voor Heerlen is het goed, het geeft misschien wel goede moed. Want of Heerlen de mooiste stad van Limburg is, daar valt nog over te redetwisten, maar dat het de grootste, tofste, vetste en leukste gemeente is, dat weten wij al een hele tijd. En als officieel grootste, kan dat Calimero-gevoel hopelijk eindelijk voorgoed door de mannen van de Rd4 afgevoerd worden. Dat iedereen dan maar iets van die ijdelheid van Frans Timmermans overneemt.

Groetjes! Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Eén reactie op “Groot Heerlens Rijk”

  1. Ondergetekende heeft in half Limburg gewoond, niet alleen in Heerlen. Ook in ons a.s. annexatiegebied Landgraaf en zelfs in Maastricht. Maar nergens heb ik me zo thuis gevoeld als in Heële. Het is niet de mooiste stad nee (dank daarvoor bestuurders van vroegâh), al zit er al vooruitgang in (dank daarvoor bestuurders van nu). Maar wel de meest karaktervolle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.