Frits Hartgerink – Born in Mariareet

In Mensen, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Frits Hartgerink

Als je OogopHeerlen volgt, ken je hem waarschijnlijk al, Frits Hartgerink. Deze grappige columnist draagt het hart op de tong. Met zijn humorvolle manier van schrijven weet hij iedere week een grotere groep mensen aan het lachen te maken. Je zou hem ook kunnen kennen van zijn acties voor Serious Request. Hiervoor rende hij van 2012 t/m 2014 als Batman verkleed zoveel mogelijk keer de trappen op bij SnowWorld in Landgraaf. Voor wie zich toch nog afvraagt, wie is die man? een kleine kennismaking met deze grote vriendelijke reus.

inParkStad Advertentie

Born in Mariareet

Frits is geboren (1972) en getogen in Hoensbroek. In de wijk Mariarade om precies te zijn. Waar hij op het Emmaplein en de meeste straten eromheen bekend staat om zijn humor en kattenkwaad. En om zijn grootste hit natuurlijk.  Frits maakt namelijk de Nederlandse vertaling van het Bruce Springsteennummer ‘Born in the USA‘, dat door Frits vakkundig wordt vertaald naar ‘Born in Mariareet‘. Je moet er maar opkomen. Inmiddels woont Frits alweer 20 jaar in Brunssum en is hij werkzaam in de gehandicaptenzorg. Zo kan je hem tegenkomen op Pinkpop waar hij ieder jaar een groep medewerkers en cliënten aanstuurt om aldaar verschillende werkzaamheden te verrichten.

Lachen, gieren, brullen

Spreek je Frits, dan duurt het niet lang voordat de anekdotes je om de oren vliegen. Je hebt dan geen andere keuze dan schaterlachend mee te gaan in zijn verhalen. Dat was ook de reden dat ik besloot hem te vragen voor OogopHeerlen. Ik stelde hem de vraag of het hem leuk zou lijken om zijn verhalen eens aan het scherm toe te vertrouwen. Dat wilde Frits wel eens proberen. Met succes. Hij blijkt het niet alleen te kunnen vertellen, maar ook op te kunnen schrijven. En sinds kort is hij dus ook columnist. Zijn vaste schare fans staat iedere maandag te trappelen totdat Frits’ nieuw column online gaat.

Nostalgie viert hoogtij

Frits neemt zijn lezers in de columns mee op een nostalgische reis door de meest uiteenlopende thema’s. Hij doet dit op een zeer kenmerkende manier, vol met humor. Frits schrijft zoals hij praat en je ziet zijn verhalen in je hoofd gelijk voor je. Zijn columns zijn altijd positief. ‘Er wordt al genoeg gezeikt!’ Ken je zijn columns nog niet, ben je nieuwsgierig geworden en heb je geen zin om tot maandag te wachten? Lees dan bijvoorbeeld Deze column of Deze eens. Je zult het gelijk snappen.

En vooruit, omdat ik als schrijver van dit stuk ook uit Mariarade afkomstig ben, nog één keer met zijn allen… ‘I was… booooorn in Mariareet, boooorn on the Emmaplein, where I pleet when I was sooo kleiheiheinnn!‘ (op de wijs van The Boss uiteraard)… Heerlijk.

De column van Frits verschijnt iedere maandag om 19.30 uur stipt! Nog drie nachtjes slapen dus. (Te bekijken via de website van OogopHeerlen of de Facebookpagina)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.