Aasgieren

In Van Binnen en Van Buiten, Verhalen door Kevin GoesPlaats een reactie

Beste Frank,

inParkStad Advertentie

Alweer een beetje bijgekomen van deze week? Leonard Cohen dood, Ton Elias die niet meer op de VVD-lijst staat en als klap op de vuurpijl Diego Maradona die driemaal zijn vliegtuig mist. Hadden die buslading Tukkers die onderweg naar het zuiden zijn eindelijk een reden om langs te komen, laat de coke-verslaafde ex-topvoetballer een ALS-wedstrijdje schieten, omdat hij zich niet laat lenen om als aapje op te draven voor een stel aasgieren. Zijn woorden, niet de mijne. Maar dat kon Christiaan ‘ik doe er alles aan om niet geassocieerd te worden met mijn nazi-uitspraken’ Petermann natuurlijk van tevoren nooit weten. Zielig hoor, zo kom je nooit van je slechte imago af, zeker als je en passant ook nog een totaal verkeerde opmerking maakt over een Argentijnse piloot die je Maradona aan kunt raden. Daar is Petermann zeker net zo goed bevriend mee als met de zoon van Pablo Escobar, ook al zo’n topidee uit zijn hoge hoed.

Over clowns gesproken, dat carnaval op jouw Twentse geboortegronden heb ik ooit van dichtbij mee mogen maken. Een huisgenoot was namelijk vorst bij de Blaanke Boeskoolkes en een blauwe zaterdag ben ik toen per bus vervoerd door het mooie achterland van Oldenzaal. Toen heb ik vast ook De Lutte aangedaan, maar dat was waarschijnlijk ergens tussen Jägermeister 11 en 12, dus daar kan ik mij weinig van herinneren. Dat onze cultuur van liedjes zingen, massaal op een plein staan terwijl een vrouwtje van 1 meter 20 een veel te grote microfoon in haar klauwen houdt en bier drinken dat niet uit een beugelfles komt niet aan deze geraffineerde mensen uit het oosten besteed is, kon ik je wel vertellen.

Maradona meets Heksenberg?

Maar genoeg over jou en mij, terug naar die Petermann. Dat hij zijn streken nog niet verleerd heeft, laat hij dit weekend weer blijken op Twitter. Toen duidelijk werd dat Pluisje niet op het vliegtuig naar Brussel zat, vond hij het een goed idee om Maradona dan maar vier weken op bootcamp te sturen bij Louis van Gaal, die hij en passant nog even een drillsergeant noemt. Nou is een drillsergeant bij lange na geen kampbeul, maar nou ook weer geen aardige benaming voor Louis van Gaal. Al zal Petermann meer dan 250 euro betaald hebben deze keer, voor dat armetierige filmpje waarin Van Gaal Maradona oproept om naar Nederland te komen.

Het zieligst vind ik dit alles voor Fernando Ricksen en alle andere ALS-patiënten. Over de rug van een serieus dodelijke ziekte is Petermann zijn eigen straatje schoon aan het vegen. Hij doet alsof hij een of andere barmhartige Samaritaan is, terwijl hij alleen de zure verhalen over hem weg wil poetsen. Iets organiseren voor ALS vind ik een topidee, maar het gaat helemaal niet om die ziekte. Het gaat om alle gekte die hij er omheen verzonnen heeft. Hij heeft nog mensen doen geloven dat Maradona daadwerkelijk naar Nederland zou komen. Zelfs landelijke media springen op dit verhaal als een stelletje bloedhonden. En Petermann staat zelf weer in het middelpunt. En ik kots ervan.

Niet alleen omdat die Petermann een misselijkmakend mannetje is, maar vooral omdat we er met zijn allen ingetrapt zijn. Zelfs ik heb heel eventjes gedacht dat Maradona inderdaad naar Brunssum zou komen. Zelfs Louis van Gaal was er ingetrapt, en die trapt nergens in! De uitleg van Pluisje zelf sprak boekdelen, ook hij was er even ingetuimd. Hij dacht alleen voor een leuk wedstrijdje naar onze contreien te komen en toen hij hoorde van alle gala’s en fratsen die aasgier Petermann bedacht had, liet hij zich daar niet voor lenen. Als Argentijn heeft hij waarschijnlijk de nodige ervaring met mensen die van alles organiseren om aan hun narcistische trekken te komen. Frank, ik wil dat je als Petermann met een volgend verkiezingsprogramma komt, met dit in je achterhoofd gaat kijken. Geloof er niks van, weet wie zijn vrienden zijn en alsjeblieft, pak hem journalistiek zo hard mogelijk aan als je kunt. Want dat is ons wapen, daarin kunnen wij beulen zijn.

Groet, Kevin

Over de schrijver

Kevin Goes

Broodjournalist voor een landelijke omroep, schrijft in zijn vrije tijd. Heeft een boek gepubliceerd over identiteitsfraude. Woont in Amsterdam, maar met Heerlens bloed en volgt daarom de ontwikkelingen in zijn geboortestad met een kritisch oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.