DJ Gil T: “Blijf jezelf en doe je eigen ding”

In Mensen, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Gilmaro Tol

Gilmaro Tol of, zoals veel mensen hem kennen, DJ Gil T is geboren en getogen in Heerlen. Hij is een bezige bij. De laatste jaren is hij druk bezig bekendheid te verwerven in de DJ- en evenementenwereld. Daarnaast is hij bezig met de opleiding marketing en communicatie/medewerker evenementenorganisatie. Gilmaro heeft het met zijn leeftijd van 19 jaar al ver geschopt.

inParkStad Advertentie

Bezig mannetje

Wat heb je allemaal al gedaan?  ‘Ik was vrijwilliger in het jongerencentrum ‘The Break”, redacteur bij een website voor en door jongeren tussen 12 en 27 jaar genaamd ‘Jong in Parkstad’. Ook ben ik mede-organisator van Boomaye. Ook heb ik voor mijn opleiding stage gelopen bij Sevagram waar ik evenementen organiseerde.’ Sevagram is een zorgcentrum/revalidatiecentrum dat gelegen is in Heerlen. ‘Nu loop ik stage bij Dejavu Events, die hun eigen evenementen organiseren. Voor het Glazenhuis van 3FM Serious Request heb ik de microfoons geregeld. ‘

DJ of Organisator?

Buiten zijn opleiding runt Gilmaro ‘G Sounds & Events’. Dit is een evenementenbureau dat licht en geluid verzorgt. Hierbij ondersteunt Gilmaro evenementen en is hij DJ. ‘Verder verzorg ik meerdere evenementen van techniek, licht en geluid. Dat is mijn driehoek. Ik vraag hem DJ of organisator? ‘Daar kan ik niet tussen kiezen. Ik neem liever mensen aan die me kunnen helpen dan dat ik met  een ding zou stoppen.’ Gilmaro huurt nu al geregeld mensen in en hij denkt er ook aan om mensen aan te nemen. Hij is duidelijk niet klaar om een van zijn passies op te geven.

Grote rol voor muziek

Hij lacht als ik hem vraag hoe hij op het idee kwam om een DJ te worden. ‘Ik heb niet het doorsnee DJ-verhaal, ik ben een beetje anders begonnen. Als ik zes jaar oud ben begin ik met rappen en op mijn negende maak ik mijn eerste eigen studio. Zoals je ziet heeft muziek altijd een

‘Als het maar lekker dansbaar is’
grote rol gespeeld in mijn leven. Dan besluit ik op een tuinfeest te gaan draaien. Ik had geen idee wat ik deed, maar mensen vonden het leuk. Dat is het begin en ik besluit hierin verder te gaan. Nu draai ik voornamelijk een mix van hiphop, urban en house. Maar ik stem de muziek af op het publiek. Als het maar lekker dansbaar is. Inmiddels weet ik gelukkig ook wat ik doe.’

Jong geleerd

Gilmaro begint met organiseren als hij pas 13 jaar is. Na een tijd vraagt hij met succes subsidie aan voor een feest. Hierdoor besluit hij hier mee verder te gaan en begint hij ook aan de opleiding evenmentenorganisatie. Hoe zie je jezelf over tien jaar? ‘Ik hoop dat ik dan een allround entertainmentbedrijf heb en dat ik op leuke festivals mag DJ’en, Ik weet ook niet precies waarom ik doe wat ik nu doe, maar het geeft me in ieder geval een kick. Ik heb niet echt een doel voor ogen, maar blijf gaan voor de kick en de passie die het organiseren van feesten en het zelf DJ’en me brengen.’

Trotse DJ Gil T

Als ik hem vraag of hij nog iets kwijt wil, zegt hij stralend: ‘Ik was de eerste die de Rotterdamse rapformatie “Broederliefde” naar Limburg bracht, daar ben ik erg trots op!’ Heb je nog een tip voor de lezers? ‘Blijf jezelf en doe je eigen ding.’

Tekst: Manon Smeets / Fotografie: Max Verreijt (Leerlingen Arcus College)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.