Van inval-DJ naar Boomaye eindbaas

In Evenementen, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Boomaye - Michiel Piefer

Michiel Piefer is geen onbekende in de Heerlense dancescene. De uit Heerlen afkomstige DJ/ondernemer keert met zijn succesvolle evenement Boomaye een aantal keer per jaar terug voor de jeugd van de middelbare scholen.

inParkStad Advertentie

Invallen voor een ander

Michiel start zelf met draaien op een leeftijd van 16 jaar. Het begint als hij moet invallen voor een andere DJ in een Heerlens café. Dan volgt ook al snel een hoogtepunt. Draaien voor 3000 man tijdens carnaval op het grote plein in Heerlen. Op een leeftijd van slechts 17 jaar.

Boomaye

Na het draaien komt er meer en zo ontstaat een aantal jaar later het evenement/concept Boomaye. Boomaye wordt een evenement dat niet meer als standaard schoolfeest kan worden gezien. Boomaye wordt groter en unieker. Een evenement dat voor meerdere scholen mogelijk is. Het concept is hier in Heerlen en omstreken al bekend voor de jeugd. De jongeren worden steeds opnieuw aangetrokken door deel uit te maken van het team. Het team van onder andere promotors, verkopers en opbouwers bestaat uit scholieren. Alles ontstaat door samenwerking. Het team bestaat dan ook snel al uit zo’n 25 tot 30 man.

Manuel Broekman en Geza Weisz

Het concept Boomaye heeft vaak naast de grote namen lokale artiesten staan die zelf graag aangeven er te willen draaien doordat het evenement keer op keer veel mensen op de been krijgt. ‘Als ik mijn hoogtepunt mag aangeven voor Boomaye is dat toch wel de editie met Manuel Broekman en Geza Weisz (bekend van tv). Zelf had het team namelijk nog niet heel veel gehoord over deze act die uiteindelijk toch 1500 mensen naar het evenement wist te trekken.’

Outdoor Editie

‘We boekten Lil’ Kleine net voordat hij zijn megahit scoorde’
Naast alle indooredities kwam er afgelopen jaar ook een outdooreditie van Boomaye met grote namen als rapper Lil’kleine, Loudgarden en Dave Roelvink. ‘Het boeken van Lil’kleine is een absoluut hoogtepunt die dag, omdat we hem net op tijd voor de megahit ‘’drank & drugs’’ boeken, waardoor zijn bekendheid natuurlijk ook ineens explodeerde.’

Kortom, Michiel Piefer heeft Heerlen en Parkstad veel te bieden op het gebied van evenementen en draaien, waarbij Boomaye zeker een aanrader is om eens geweest te zijn. Niet slecht, voor een inval-DJ.

Tekst: Jory Lagerweij / Fotografie: Max Verreijt (Leerlingen Arcus College)
Op de foto is Michiel te zien in zijn eigen zaak. Ooit begonnen om de promotiematerialen voor zijn eigen evenementen te printen, maar inmiddels uitgegroeid naar een volwaardige onderneming midden in de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.