Nieuwe bestemming voor V&D Heerlen – denk jij mee?

In Verhalen door Robert Nijboer8 Reacties

V&D Heerlen

Sinds het faillissement staat het gebouw van V&D Heerlen er maar verlaten bij. Nog één keer gingen de deuren open en kon je op je eigen fiets door het lege pand rijden. Daarna ging de boel, voorlopig althans, op slot. Nu is het afwachten wat er uiteindelijk voor terug in de plaats zal komen.

inParkStad Advertentie

Nieuwe bestemming V&D Heerlen

Als jij zou mogen kiezen, wat zou er dan in het V&D gebouw gevestigd moeten worden? Of wat zouden ze anders met het gebouw kunnen doen? Ik ben benieuwd naar jullie ideeën.

8 reacties op “Nieuwe bestemming voor V&D Heerlen – denk jij mee?”

 1. Goedeavond
  ik denk aan een overdekte markthal Zoals bijvoorbeeld in Rotterdam.
  meteen naast de ingang zou een restaurant /koffiebar kunnen komen.
  op de bovenverdiepingen kunnen kleinere ruimtes ingericht/afgescheiden worden voor opstartende winkeltjes/boetiekjes. (een kleine doe het zelfwinkel zou ook handig zijn )
  expositieruimtes enz
  Onderin zou een indoor speeltuin kunnen komen, met bijvoorbeeld mini race wagentjes
  Ook een paar squashbanen.
  het moet in ieder geval voor elk wat wils zijn om de loop er goed in te krijgen.
  Ik hoop dat jullie er wat aan hebben

 2. Hey Robert, hoe is het gesteld met de woonruimte in het Heerlense centrum? Is het geen goed plan om een voorbeeld te nemen aan ‘Westerpark West’ waar een oud kantoorgebouw is omgebouwd naar een nieuw woonconcept? Met een betonskelet zou het niet al te moeilijk moeten zijn om hier winkels op de begane grond en wonen op de overige etages te realiseren.

  Wat is de reden dat jij naar een nieuwe bestemming zoekt? Heb je dit zelf geïnitieerd of komt dit vanuit de gemeente Heerlen? Ik zou graag meedenken, als daar een mogelijkheid toe is…

 3. Een Primark in Heerlen-Centrum zou natuurlijk geweldig zijn voor de aantrekkingskracht van de stad, maar ik heb het idee dat dat er niet meer van gaat komen.

  Misschien kan er (zolang er geen betere bestemming voor het pand gevonden wordt) een permanente vlooienmarkt, of iets in die richting, in gevestigd worden? Dat vraagt weinig investering lijkt mij.

  Wat betreft het pand zelf hoop ik wel dat de begaande grond wat opener zal worden in de toekomst. Weg met die gesloten etalages.

  En street art is voor dit gebouw geen optie, maar die grote lichte gevels lenen zich wel voor projectie. Wellicht kan er straks in de donkere wintermaanden op die manier lokale kunst op getoond worden?

 4. Er zijn genoeg start ups die een ruimte zoals deze goed kunnen gebruiken. Denk aan innovatieve produktie van energie of andere dingen . Zou er een denktank beginnen voor jonge mensen. Geef dit project 3 jaar of zo de kans.

 5. Primark!! Veel mensen willen dit ,en er zullen ook veel mensen uit andere gebieden komen. ???

 6. Multifunctioneel centrum: combinatie van sport & cultuur. Binnensport, muziek, dans, film, foto, schilderijen, graffiti, beeldende kunst. Bedenk het maar.
  Dag en avond magneetwerking en activiteit in het centrum 🙂

 7. Een broedplaats voor jong talent, creativiteit en een plaats waar mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt een kans krijgen weer te participeren. Zij kunnen de creatieve ideeën omzetten naar commerciële producten. Maak industrie in een nieuw jasje terug brengen naar Heerlen en daarmee een nieuw vak leren. Bijvoorbeeld meubels maken, mode maken.

  Wij van Athos Eet-maakt-Doet geven hier graag invulling aan en gaan graag het gesprek aan met Gemeente Heerlen en andere betrokken instanties

  1. En je hebt gelijk de ideale plek om de producten die je daar maakt te verkopen. Zo blijft ook het centrum aantrekkelijk. Mensen kunnen binnenlopen, kijken wat er gebeurt en hoe het gemaakt wordt en op de begane grond, kun je de top producten gelijk kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.