Heerlen Heron – muurschildering als entree van de stad

In Cultuur, Nieuws, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Heerlen Heron

Vandaag was het zo ver. De officiële start van de actie voor Heerlens eerste Crowdfundmural die de naam ‘Heerlen Heron’ heeft gekregen. De aftrap was vandaag tijdens Cultura Nova. Lex Nelissen (ambassadeur van dit initiatief) onthulde samen met de kunstenaars de plannen aan het aanwezige publiek.

inParkStad Advertentie

Deze mural is een initiatief van een aantal creatieve Heerlense ondernemers. Men wil op het oude CBS gebouw (het huidige Carbon6) een enorm kunstwerk plaatsen dat het verleden, heden en toekomst van Heerlen in één gigantische afbeelding en één oogopslag laat zien aan iedereen die er langs komt. Het kunstwerk zal het eerste zijn dat je ziet als jet het station van Heerlen binnenrijdt met de trein.

Heerlen Heron – alle informatie

De actie en de verdere uitleg zijn te vinden via: Voor de Kunst. Voor dit project is een bedrag van 12.000 euro nodig, waarvan er op het moment van schrijven al reeds 3.385 euro is opgehaald. OogopHeerlen zal uiteraard ook een duit in het zakje doen om dit mooie initiatief te ondersteunen en roept alle lezers op om erover na te denken dit ook te doen! (Of op zijn minst dit bericht te delen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.