De Pijl van Heerlerheide, voor de liefhebber

In Evenementen, Sport, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

De Pijl van Heerlerheide

Terwijl de tour is verreden, de grote renners zich inmiddels in Rio in het zweet fietsen en de Raboronde ook weer is geweest, zou je bijna vergeten dat er binnen onze gemeente nog een tweede criterium wordt verreden, de Pijl van Heerlerheide.

inParkStad Advertentie

Morgen, 8 augustus, is het weer zover en gaan de renners van start in dit bergcriterium. Deze wedstrijd werd vorige eeuw voor het laatst verreden in 1963, maar kreeg na maar liefst 50 jaar een herstart.

De terugkeer van “De Pijl” op de wielerkalender leverde veel positieve reacties op van zowel de echte wielerliefhebbers als de bewoners van Heerlen-Noord.

Voor de liefhebber

Het Stichtingsbestuur was en is zeer verheugd over de stroom aan positieve reacties. Ze hoopt er de komende jaren voor zorg te kunnen dragen dat “De Pijl” wederom een begrip wordt. Niet alleen in de Zuid-Limburgse wielerwereld maar ook ver daarbuiten. Een koers waarvan zowel de coureurs als de wielerliefhebbers graag deel uit willen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.