Bondsschuttersfeest Heerlerheide

In Evenementen, Nieuws, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Bondsschuttersfeest Heerlerheide

Dit jaar, op 27 en 28 augustus, organiseert Kon. Schutterij St. Sebastiaan het Bondsschuttersfeest Heerlerheide. Het beloofd een feestweekend te worden vol activiteiten voor jong en oud, valide of mindervalide, sjut of geen sjut. De Schutterij nodigt iedereen uit een stukje echte Limburgse cultuur te komen opsnuiven. Het feest wordt gehouden op Sportpark Pronsebroek (RKSV Groene Ster). Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

inParkStad Advertentie

Vijfjaarlijks feest

Een keer in de 5 jaar organiseert de schutterij dit bondsschuttersfeest. De schutterij is een bekend fenomeen in Heerlerheide en omstreken. Ze bestaat sinds 1849 en heeft door de jaren heen tal van activiteiten georganiseerd. Tijdens het feest organiseert de schutterij op zaterdagmiddag het ‘Groeët Sjuttekienen’. In het verleden heeft oa het damescomité jarenlang een kienavond georganiseerd. De schutterij wilde deze goede ouden tijden laten herleven, alleen dit keer in iets moderner jasje. De feesttent zal om 12.00u openen en om 13.00u zal er gestart worden met kienen. Tijdens deze middag zijn er diverse (grote) geldprijzen te winnen, maar ook andere interessante prijzen zullen de revue passeren.

Huldiging jubilarissen

De schutterij is trots dat vele leden al jarenlang deel uitmaken van de schutterij. Sommige wel al 60 jaar! De jubilarissen van de schutterij zullen op zaterdagavond in het zonnetje gezet worden tijdens de receptie (aanvang 19.00u). Aansluitend is er een feestavond met DJ Paul Heutz & Auf Geht’s (aanvang 20.30u).

Bondsschuttersfeest Heerlerheide

Op zondag 28 augustus vindt het daadwerkelijke bondsschuttersfeest plaats. Om 13.00u komen de deelnemende schutterijen (±20) binnen. Hierbij presenteren zij zich aan de gastvereniging. Om 14.15u volgt de officiële opening door burgemeester Krewinkel. Daarna trekken de schutterijen door de straten rondom de terreinen van Groene Ster. (Hei-Grindelweg, Pater Damiaanstraat, Titus Brandsmastraat, Petrus Dondersstraat, Roekbroekweg, Gildestraat, Hei-Grindelweg). Voor de hoofdkantine van Groene Ster vindt vervolgens het defilé plaats. Tijdens dit defilé zetten de schutters hun beste beentje voor. Na de optocht zullen diverse schoonheids-, muziek en exercitiewedstrijden te zien zijn op het feestterein. Ook zal direct na de optocht topband BLIZZERT optreden. Deze interactieve band zal zorgen voor een super feest op Heerlerheide! Meer weten? Kijk dan op FACEBOOK

Fotografie: Click Art Fotografie – Frenk Kluijtmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.