Roy Curvers: ‘Thuis merk je pas wat de Tour heeft losgemaakt’

In Evenementen, Sport, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Roy Curvers

De organisatie van de Raboronde Heerlen probeert ieder jaar zoveel mogelijk renners op de deelnemerslijst te krijgen, die meegereden hebben in de Tour de France. Dit jaar is Roy Curvers van Giant Alpecin één van deze renners. Erik Gerards mocht hem namens OogopHeerlen wat vragen stellen.

inParkStad Advertentie

Hoe is het om criteriums te rijden na 3 weken koers in de tour?
‘Een leuke afwisseling, helemaal stoppen met fietsen kan niet na zo’n inspanning dat is niet goed voor je lijf. Dit is een leuke manier van trainen. In de tour is het soms heel hectisch maar soms ook heel rustig. In deze koersen is het veel draaien en keren op korte parcoursen. Dat zorgt ervoor dat je constant gefocust moet zijn omdat je zeker in criteriums geen schade wilt oplopen. Daarbij is het een goede training voor je stuurmanskunst en techniek. Gelukkig is het wel minder hectisch omdat je na drie rondjes wel weet hoe het parcours eruit ziet en dan kun je daarop anticiperen.’

Is criteriums rijden leuk?
‘Ja dat is het zeker, het is er altijd gezellig. Er staan veel fans langs de route en er is altijd veel muziek en gezelligheid langs de route. Mensen

‘Er is altijd veel muziek en gezelligheid langs de route, zeker in Limburg’
roepen je naam en er komen vaak veel bekenden, zeker in Limburg daarom rijd ik ook graag in Heerlen. Zeker als het druk is en mensen je naam scanderen merk je pas wat 3 weken fietsen in de tour thuis in Nederland heeft losgemaakt, dat is echt mooi om te zien en geeft veel waardering. Daarnaast is het financieel ook erg aantrekkelijk.’

Als het zo gezellig rondom de koers, heb je zelf ook tijd voor een biertje?
‘Na een tour moet je goed naar de verhouding tussen arbeid en rust kijken. Mijn lichaam is na de tour toch vermoeid dus heb ik mijn rust zeker wel nodig. Dus tot 2 uur in de kroeg hangen zit er helaas niet in.’

‘Na de koers moet ik gewoon zelf terug naar huis rijden’
Geen bier

‘Een biertje kan overigens sowieso niet, ik moet gewoon met de auto terug naar huis rijden. Een glas ijskoude cola gaat er na zo’n koers wel in.’

Meer weten over Roy Curvers?

Volg Roy Curvers dan op Twitter

We willen Chris Tiekstra, organisator van de Raboronde bedanken voor het in contact brengen met Roy Curvers
Tekst: Erik Gerards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.