Rijden met de grote jongens – Raboronde Heerlen

In Evenementen, Heerlense Helden, Sport, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Bob Schoonbroodt- Raboronde Heerlen

De tour van 2016 zit er weer op. De winnaar is bekend. En dat betekent maar één ding. Juist, het grootste wielerevenement van Parkstad en omstreken staat weer voor de deur. Vrijdag 27 juli raast het wielercircus door Heerlen-Centrum. Ruim 40.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours voor de Raboronde Heerlen van 2016. Muziek, bier en vertier in overvloed.

inParkStad Advertentie

Wielerspektakel

De renners zorgen, zeker in de laatste 10 ronden, voor het nodige spektakel. Het enige stimulerende middel dat door de coureurs wordt gebruikt is de orkaan van geluid die door de vele enthousiaste fans geproduceerd wordt. Dit jaar geven tourdeelnemers waaronder meesterknecht Wout Poels, Roy Curvers en Nederlands kampioen Dylan Groenewegen acte de présence op het rondje tussen d’r Pancraats en het schouwburgplein. Maar ook lokaal talent zal zoals ieder jaar weer te zien zijn in Heerlen.

Heerlens talent

OogopHeerlen spreekt in aanloop naar de RaboRonde 2016 met Bob Schoonbroodt. Heerlens grootste wielertalent van het moment en coureur in de koers van vrijdag. Bob is 25 jaar en al enkele jaren actief in het wielerpeloton bij team 3M, een pro-continentale ploeg. Exact 10 jaar geleden werd Bob 2e op een oude herenfiets tijdens de Rabo dikkebandenrace, zijn fietshart is sindsdien niet meer langzamer gaan kloppen. Bob wil prof worden! Met zijn beide zussen, ouders en de rest van de familie als fanatieke supporters heeft Bob al een indrukwekkende erelijst. Zo won hij het NK tijdrijden bij de junioren, eindigde hij als 5e bij het NK voor profs in 2016 in de chronorace (1 plek hoger dan Wout Poels!) en werd hij 2e in Olympia’s tour. Ook reed hij al diverse profkoersen.

Dromen over de toekomst

Op de vraag waar Bob zichzelf over 5 jaar ziet is het antwoord kort maar zeer krachtig. “Ik wil mijn dromen en ambities als prof waarmaken!” Hoewel prestaties uit het verleden geen garantie geven voor de toekomst, geven deze hem wel de drive om te blijven wielrennen. Zichzelf het schompes trainen, eindeloze kilometers alleen op de fiets rijden, vallen en weer opstappen. Er alles voor laten. Dit allemaal om nog vele hoogtepunten aan zijn nog prille carrière toe te voegen.

Vallen en opstaan

Iedereen gaat wel eens ‘op z’n bek’
Wanneer we het hebben over valpartijen zegt hij nuchter: ‘Iedereen gaat wel eens “op z’n bek” maar dat kan je in het maatschappelijk leven ook gebeuren. Dat doet dan even pijn, letterlijk of figuurlijk.’ Angst of twijfel heeft hij nooit gehad. ‘Ik stap altijd direct weer op, zelfs met een deuk in mijn imago of knie, dat maakt niks uit.’ Bob is naar eigen zeggen nog lang niet klaar en fietst altijd met passie. Ook tijdens de RaboRonde dit weekend.

Rondjes om de kerk – Raboronde Heerlen

‘Criteriums rijden is leuk. Dan mag ik weer eens samen met, maar ook tegen de grote jongens rijden. De sfeer is altijd goed, de ambiance prachtig en het enthousiaste publiek zorgt voor de nodige stimulans.’ Dit zijn belangrijke dingen voor Bob. En dan ook nog eens in zijn eigen Heerlen, daar mag hij best wel een beetje trots op zijn. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze tegen de “morele winnaar” van het geel in Frankrijk mogen rijden? Om hem vervolgens nog bij te houden ook. Ik in ieder geval niet, al zou ik dat stiekem best willen!

OogopHeerlen moedigt vrijdag alle renners aan extra hard door het centrum te razen en Bob Schoonbroodt in het bijzonder. Ook al mag hij deze koers niet winnen, die profcarrière komt er wel en mooie overwinningen ook. Houd hem in de gaten, want Bob kan heel hard fietsen!

Lezers van OogopHeerlen maken kans op een gesigneerd wielershirt van Bob Schoonbroodt. Houdt onze site en facebookpagina in de gaten.

(Tekst: Erik Gerards)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.