Quatro Bar – tussen foyer & filmzaal

In Ondernemersportret, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Quatro Bar - Sebastiaan Roolant

Om het te bereiken, zul je de lobby van de Quatro Cinema moeten doorkruisen en je naar de eerste verdieping begeven. Het is een bezoek echter meer dan waard. In een oorspronkelijk als woonhuis gebouwde ruimte is hier de Quatro Bar gevestigd. Niets herinnert meer aan het feit dat hier ooit een bankstel stond met een heel gezin erop.

inParkStad Advertentie

Quatro Bar

Dit is de plek waar ik hem ontmoet, Sebastian Roolant. Bij de meeste mensen beter bekend als ‘Sebas’. Hij is de drijvende kracht achter dit gezellig stukje horeca. Zelf ooit begonnen bij Bijsmans, waar hij naar eigen zeggen in de 6.5 jaar dat hij er werkte ‘alles leert’. Na wat omzwervingen bij diverse andere horecazaken, heeft Sebas nu een plek waar hij zijn eigen ding kan doen. ‘Laurens had me al eens benaderd of ik niet bij hem wilde komen werken om de Quatro Bar gestalte te geven.’ Na te zijn gestopt bij mijn vorige baan, ben ik op zijn aanbod ingegaan. Inmiddels is Sebas alweer meerdere maanden werkzaam bij deze stijlvol ingerichte bar die zweeft tussen foyer en filmzaal.

Flammkuchen

‘Onze kaart bestaat voor het overgrote deel uit ‘Flammkuchen’. Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas met een heerlijk dunne bodem en een enorme verscheidenheid aan ‘beleg.’ Ook zijn ze eenvoudig te bereiden, precies wat we zochten om te maken in

‘Nee, het is geen pizza!’
onze keuken met beperkte mogelijkheden. We zijn begonnen met 7 of 8 verschillende soorten en inmiddels staan er bijna 30 op de kaart. Kwaliteit en continuïteit zijn voor ons het allerbelangrijkste. Alles wat er in zit, moet je ook kunnen proeven. En… nee, het is geen pizza.’

Open keuken

‘De keuken is open, dus je ziet dat alles vers voor je gemaakt wordt. Mensen weten wat ze kunnen verwachten. Al onze flammkuchen zijn vernoemd naar films, daar is de invloed van Laurens natuurlijk heel duidelijk. Hij is degene met de meeste filmkennis. We maken daarnaast gebruik van seizoensgebonden producten. Op dit moment hebben we een flammkuchen op de kaart met aardbeien, vanillesaus en geraspte chocolade, die is süchtig lekker!’

Vrije hand

‘Het mooie is, als ik iets nieuws wil proberen, dan kan dat. Ik word compleet vrij gelaten. Naast deze grote vrijheid krijg ik veel waardering voor wat ik doe en dat zorgt ervoor dat ik me goed voel. Onbewust klinkt dit ook door naar de gasten toe. Ook het ‘ouderwetse’ gastheerschap staat hier hoog in het vaandel.’

Beeld aanpassen

‘Omdat flammkuchen niet heel erg bekend zijn in Nederland, moeten we wel nog echt moeite doen om ze aan de man te brengen. Daarnaast hebben de meeste mensen helaas nog altijd het beeld van de Oude ‘H5’ in hun hoofd. Dat beeld klopt al een hele tijd niet meer. Alle mensen die hier binnen wandelen zijn positief verrast, zowel over de bioscoop als over de bar. Het beeld zal langzaam moeten kantelen.’

Ladies night/Mens night

‘Om de zaak wat meer bekend te krijgen zijn we een tijd geleden gestart met speciale ladies nights (en sinds kort ook met men’s night). Ook de kinderfeestjes en bedrijfsborrels beginnen steeds beter te lopen. Eigenlijk kunnen de mensen hier terecht voor de meest uiteenlopende zaken. Vraag het ons en we passen er een mouw aan.’

Voor de vrijgezelle dames die de ladies night bezoeken is er helaas ook slecht nieuws. Sebas is helaas al voorzien, hij heeft onlangs zelfs zijn vriendin ten huwelijk gevraagd!

De toekomst

‘Als de mensen over vijf jaar allemaal begrijpen wat we hier doen, dan hebben we het goed gedaan’, verteld Sebas met een serieuze blik. ‘Mensen kunnen hier terecht voor een hapje en een drankje, eventueel aangevuld met een film. Niets moet, alles kan. We doen er alles aan om in de Quatro Bar een ongedwongen sfeer te hebben en te houden.’

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk de menukaart op de website van Quatro Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.