Heerlense jongen wordt “per toeval” top DJ

In Heerlense Helden, Verhalen door Robert Nijboer2 Reacties

Sander Bosch

Sander Bosch, ook wel bekend als Boscha Nova, is in 2012 begonnen als DJ. Waarom hij hiermee is begonnen weet hij zelf ook niet precies. Wel is hij al zijn hele leven bezig geweest met muziek. Zo had zijn vader vroeger een Jazzclub en ging hij altijd met hem mee naar concerten en festivals. Dit vond hij altijd hartstikke leuk. Toen Sander 16 jaar was ging hij op stap en kwam hij voor het eerst in aanraking met de DJ wereld. Dit sprak hem meteen aan en daarom is hij dit ook gaan uitproberen. Zo begon hij met het draaien op examenfeesten. Vervolgens kreeg hij het aanbod om in café de Kroniek in Heerlen te gaan draaien. Hij wist op dat moment eigenlijk nog niet veel af van de DJ wereld. “Ik deed maar wat” aldus de DJ zelf. Nadat hij ongeveer 4 maanden bezig was als DJ heeft hij meegedaan aan Kunstbende (talentenjacht). Zelf zegt hij hierover “Ik deed nog steeds maar wat en won zo per ongeluk Kunstbende Limburg. Ik deed wat ik op dat moment kon met 4 maanden ervaring en dat was blijkbaar goed genoeg”. Helaas heeft hij de landelijke finale niet gewonnen. Door deze talentenjacht is Sander het leven als DJ veel serieuzer gaan nemen en heeft hij daardoor ook veel vragen gekregen om te komen optreden.

inParkStad Advertentie

Boscha Nova en Novacane

Doordat Sander muziekmanagement is gaan studeren in Utrecht, werd hij ook in het noorden van het land bekender als DJ. Dit had tot gevolg dat hij daar nu ook mag draaien en zelfs ook in Amsterdam. Maar tegelijkertijd ging het draaien in Limburg ook nog steeds “lekker”. Toen Sander een soort snuffelstage moest gaan lopen, had hij geen idee waar. De baas van poppodium Nieuwe Nor in Heerlen stelde voor om bij hem een stageproject te starten. Dit project werd Novacane en dit is nu een groot maandelijks feest dat bijna elke editie uitverkocht is.

Een trotse DJ

Boscha Nova heeft al veel boekingen gehad waar natuurlijk ook een aantal hoogtepunten bij zaten. Zo horen de eerste keer optreden in Utrecht en Amsterdam daar zeker bij. Dit omdat hij hier eerst gewoon op stap ging en toen op keek tegen deze DJ’s. Ook is hij trots op zijn eigen Novacane XL dat gehouden werd voor Serious Request in Parkstad Limburg Theaters. Verder laat hij het allemaal op zich af komen; “Ik doe wat ik leuk vind en heb geen echt doel of plan.”

Boscha Nova’s eigen muziek

Een ding dat Sander graag zou willen is zelf muziek maken en dan het liefste met Nederlandse rappers. Hij heeft al eigen muziek “op de plank liggen” maar hij vindt zelf dat dit nog niet op het niveau is om naar buiten te brengen. Zo heeft hij al eens een nummer gemaakt met zangeres Elle Hollis. Dit nummer is nog niet waar het hoort te zijn volgens Sander. Hij wilt hier graag beter in worden, hij vindt zelfs dat dit moet als je als DJ door wilt groeien. Op het moment is het materiaal er bij Boscha Nova nog niet maar hier is hij wel flink mee bezig. Dit is dus een volgende stap in zijn DJ carrière.

Bescheiden held van Heerlen

Sander ziet zichzelf niet als een Held van Heerlen. Maar wel als een DJ die iets positiefs heeft neergezet om het uitgaansleven op het gebied van muziek te veranderen. Yadgar, een goede vriend van Sander vindt dat hij wel een held van Heerlen is, omdat hij iets heeft neergezet waar mensen naar uitkijken. Na elke Novacane, Mi Gusta, Chronicle en Boomaye (evenementen in Cafe de Kroniek) hoorde hij mensen praten over Boscha Nova. Hij heeft dus door de jaren heen ook echt naam gemaakt in Heerlen. Ook op social media is Boscha Nova met Novacane vaak onderwerp van gesprek. De jeugd kijkt er dan ook erg naar uit om naar Novacane te gaan. Novacane is een uniek feest voor de jeugd in Heerlen met een trouwe groep bezoekers.

Wij kunnen dan ook iedereen aanbevelen een van de Novacane edities te bezoeken om kennis te maken de muziek van dit Heerlens talent!

Tekst: Pleun Gubbels en Chelsea Hendriks, Fotografie: Chuan Grandsaerd (leerlingen Arcus College Heerlen)

2 reacties op “Heerlense jongen wordt “per toeval” top DJ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.