De Nieuwe Maan – (fotoserie presentatie Maankwartier)

In Beeldspraak, Evenementen, Nieuws, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Presentatie Maankwartier

Donderdagavond 02 juni. Locatie: Royal Theater Heerlen. De zaal is uitverkocht voor een mooie avond. Kunstenaar Michel Huisman vertelt over ‘zijn’ maankwartier.

“Maankwartier is niet het eindpunt, maar pas het begin” – Michel Huisman
Voordat hij echter zijn verhaal doet, luistert het publiek eerst geboeid naar het voorprogramma, dat ook niet mis is. Burgemeester Ralf Krewinkel trapt af, gevolgd door wethouder Braeken en dhr. van Dijck van de firma Weller. Alledrie vertellen zij een verhaal waar trots en lef in doorklinkt. Daarna beklimt Huisman het podium. De man waar de meeste mensen toch voor gekomen zijn. Als een ware cabaretier neemt Heerlens knuffelkunstenaar –die zo lijkt te zijn weggelopen uit de laatste ‘Back to the Future film– alle toehoorders mee op reis. Op reis door de tijd, op reis door Heerlen maar vooral op reis door zijn hoofd.

inParkStad Advertentie

Presentatie van formaat

Ondersteund door groot geprojecteerde beelden houdt hij de aandacht van het aanwezige publiek eenvoudig vast. Zijn verhaal zorgt voor een lach een misschien zelfs voor een voorzichtige traan hier en daar. Zowel beelden als verhaal lijken in eerste instantie weinig met elkaar te maken te hebben. Toch knoopt Huisman zonder hulp van spiekbriefjes alle loshangende draadjes aan elkaar. Op wonderlijke wijze en met veel zelfspot en humor komt er steeds meer lijn in het verhaal en wordt alles samengebracht. Dit brengt de spreker uiteindelijk bij het Maankwartier.

Maanwandeling

Het verhaal hierover klinkt als een sprookje. Maar een sprookje dat werkelijkheid aan het worden is. Een sprookje waar je na afloop ook even doorheen mag lopen. Het weer zit alleen een beetje tegen. Toch is er weinig fantasie nodig om je voor te stellen hoe je over dit Maanplein zult wandelen als alle bomen er staan. De zon gaat langzaam onder en je struint met je geliefde hand in hand over het plein over. Als je geblinddoekt op dit plein wordt neergezet en je mag raden waar je bent, is de kans groot dat je je waant in Italië. De vele details zorgen ervoor dat er altijd wat te zien is. Over alles is nagedacht. Een echte aanwinst voor Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.