John Janssen, het gezicht van Bufkes

In Ondernemersportret, Verhalen door Robert Nijboer13 Reacties

Het gezicht van Bufkes

‘’Sometimes you win, sometimes you lose’’ dat is het motto van John Janssen, die ook wel bekend staat als het gezicht van Bufkes Evenementen. Hij begint in 1994 met een slagerij in Welten. Dit doet hij 8 jaar. In 2002 gaat John een nieuwe uitdaging aan, hij gaat werken voor van Melick in het Loon. Hij komt direct met een idee waar veel mensen hem mee uitlachen. John maakt van een oude kebabwagen de rijdende Bufkes voor evenementen. Na een aantal maanden voldoet de wagen niet meer aan de eisen van van Melick en John koopt een nieuwe wagen, alles wordt een stukje professioneler. Hij staat op steeds meer evenementen met als hoogtepunt: ‘RedBull Crashed Ice‘ in Valkenburg. Hier voorziet hij 1600 mensen van overheerlijke Bufkes broodjes.

inParkStad Advertentie

Tegenslagen

Niet alles is rozengeur en maneschijn. John heeft nog niet zo heel veel ervaring en neemt veel evenementen aan zonder verder te kijken of hij hier ook wel echt winst op kan maken. John beveelt andere bedrijven aan bij de festivals waar hij komt, zonder resultaat. Mensen maken gebruik van zijn contacten en hij ziet er niks voor terug, dit vindt hij jammer. Hij wil graag op grotere festivals staan maar dit lukt in de beginjaren niet. Hierdoor is hij een paar keer de boot in gegaan met als dieptepunt Castle of Love, een editie van het festival verregend zo erg dat de vlakte voor zijn wagen één grote modderpoel is.

Succes

John is geen opgever. Hij gelooft in zijn idee en blijft ermee doorgaan. Uiteindelijk met succes. Momenteel is John een grote cateraar die niet alleen Bufkes broodjes maar ook de vette hap en zelfs kip met rijst aanbiedt op de evenementen waar hij staat. Ook regelt hij op een aantal grote festivals de complete horeca. John heeft momenteel maar liefst drie wagens, twee mensen vast in dienst en twaalf mensen vast via Horecare uitzendbureau. Hij werkt sinds een jaar ook veel samen met het Arcus College. John staat gemiddeld op vijftig evenementen per jaar. Van de braderie in Hoensbroek tot festivals ver boven de rivieren en weer terug naar Pinkpop waar hij op maar liefst vier plaatsen staat. Op Pinkpop geeft hij gemiddeld ieder jaar zeven studenten van het Arcus College de kans om ervaring op te doen.

Ervaring

Hij heeft momenteel zoveel ervaring dat hij precies weet wat hij moet doen, moet bestellen en hoeveel tijd hij nodig heeft per evenement waar hij staat. Dit komt ook omdat hij veel vertrouwen heeft in zijn personeel. John staat breedlachend met zijn gezicht op iedere wagen en stand met wordt daardoor door veel mensen gezien als de man van Bufkes. ‘Dat vind ik hij natuurlijk niet erg,’ zegt hij lachend.

Wil jij eens gezellig een praatje maken met het gezicht van Bufkes? Hieronder een kleine greep van de evenementen waar je John tegen het lijf kunt lopen:

Pinkpop festival
Sonic festival
Essential festival
Preuvenement Maastricht
Full Moon festival
Caste of Love
Wielerronde Heerlen
Oude Bekenden festival
Braderie Hoensbroek
Schuttersfeest Brunssum

Tekst: Calvin Eijpe & Rik Hendrix, Fotografie: Kevin Cerfontaine (Leerlingen Arcus College afd. Evenementenorganisatie en Fotografie)

13 reacties op “John Janssen, het gezicht van Bufkes”

  1. Niet te vergeten ook al 3 jaar met pinksteren bij ASML in Veldhoven tijdens de onderhoudswerkzaamheden. Alle onderhoudsmensen worden dan het hele weekend voorzien van heerlijke broodjes en snacks !

  2. Ook altijd met pinksteren bij ASML in Veldhoven. Tijdens het hele onderhoudsweekend worden de werknemers voorzien van heerlijke broodjes en snacks ! Helemaal top (Y)

  3. Nou er staan wel een paar fouten in die ik niet zo gezegd heb.
    Oa het hoogtepunt red bull crashed ice, daar heb ik 1600 mensen VIP catering gedaan + veldcatering. Was een van de hoogtepunten.
    Het dieptepunt castel of love is helemaal niet waar! Viel afgelopen jaar tegen door de regen maar was absoluut geen dieptepunt. Maar leuk als studenten een artikel schrijven met een positieve insteek.

  4. John is degene die ik het eerst ontmoet als ik 3 dagen Pinkpop fotografeer frontstage .. zijn bufkes en vooral zijn werme schink zijn in trek bij mijn collega fotografen van boven de rivieren. John hoop je nog heel veel jaren te ontmoeten op de guest press areas van Pinkpop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.