Café d’r Klinge – prins heerlijk genieten

In Ondernemersportret, Verhalen door Robert Nijboer2 Reacties

Café d'r Klinge

Heëlesche Gemuutligheet (Heerlense gezelligheid) is een serie verhalen over Heerlense cafeetjes, brasserieën en restaurants. Lekker eten en drinken hoort bij het goede Heerlense leven. Het is in deze stad dan ook goed toeven op gastronomisch gebied.

inParkStad Advertentie

Voor de tweede aflevering van deze serie spreken we met Roger Schreurs, eigenaar van Café d’r Klinge. Het is een doordeweekse dinsdag als we richting het terras lopen. Enkele tafeltjes zijn bezet. De aanwezige gasten genieten zichtbaar van de langverwachte zon en het ziet er gezellig uit. We worden bij deze authentieke bruine kroeg vriendelijk ontvangen met een kopje koffie en een perfect getapt Brand biertje. Roger schuift aan.

Van zorg naar horeca

Roger Schreurs is rasheerlenaar, carnavalist pur sang en “inne richtige winkbuul.” Café d’r Klinge is zijn passie! Roger komt oorspronkelijk uit de zorg. Hij werkte in deze als activiteitenbegeleider. Toch was de horeca voor Roger niet geheel onbekend. Zo werkte hij bij verschillende cafés en restaurants. In 1996 maak Roger helemaal de overstap naar de horeca en begint samen met een compagnon d’r klinge Max, gelegen naast grote broer met dezelfde naam.

Op d’r Pancraats

In het jaar 2000 blijft ‘Max’ achter bij het hotel. Het stuk ‘d’r Klinge’ gaat mee naar de volgende locatie en opent het café zijn deuren aan het gezelligste plein van Heerlen. De visie voor Café d’r Klinge is gelijk helder. Het wordt een gezellig bruin café. Het enige café waar je niet hoeft te eten is het idee en aan dit concept wordt niet meer getornd. “Binnen komen moet voelen als een warme deken. Alsof je thuis komt”, zegt Roger trots. Hij meent ieder woord. Elke gast moet zich thuis voelen en met onovertroffen vriendelijkheid en enthousiasme worden voorzien van een goed potje bier of ander natje naar wens.

Heëlesje Narrentempel

Naast gezellige bruine kroeg is d’r Klinge natuurlijk DE narrentempel van Heerlen. Heerlense carnaval wordt hier gevierd zoals het bedoeld is. Van alle sjtadsprinse va Heële hangt er een foto in de gezellige zaal. Uiteraard hangt Roger, stadsprins in 1998, er zelf ook tussen. Vanaf de 11e van de 11e tot aan aswoensdag is het vasteloavend niet weg te denken uit het café. Met het theater van de buut als een van de hoogte punten. Inmiddels een begrip en steevast uitverkocht, presenteert ieder jaar de nummers 1,2 en 3 van het buutekampioenschap. Een doorslaand succes.

Happen en Appen

Inmiddels telt de klok door en is de kalender aangekomen in het jaar 2016. D’r klinge is zich blijven ontwikkelen zonder te veranderen. De gezelligheid van het bruine café is gebleven al zijn de details veranderd. Vooruitlopend op de speciaalbierhype die op dit moment zijn hoogtepunt beleefd, kun je bij de Klinge al sinds 2012 genieten van de meest uiteenlopende en smaakvolle speciaalbieren. Aan kennis van deze bieren is er ook geen gebrek. Gastheren Angelko, Peter, Jarno, Jo, Ruben en uiteraard Roger zelf vertellen je met veel plezier alles over het gerstenat. Serveren doen de heren allemaal met een kleine finishing touch, waardoor een avondje Klinge een belevenis wordt. Niet voor niets staat het café dankzij een superteam sinds jaren in de Misset top 100. Het afgelopen jaar behaalde men zelfs de 25e plaats, een prestatie om trots op te zijn! Daarnaast hebben de heren in het verleden ook de gouden tapknop voor Limburg al een keer in de wacht gesleept.

Het café gaat desondanks zeker met zijn tijd mee. Vanaf 15 juni gaat de “d’r klinge app” in de lucht. Deze app bevat acties en coupons en past natuurlijk helemaal in de hedendaagse ontwikkeling van de maatschappij.
Naast de lancering van de app viert Cafe d’r Klinge op dezelfde dag de opening van het Hollandse Nieuwe seizoen. De gasten kunnen dan genieten van echte verse Hollandse Nieuwe haring zo uit de ton. De gastheren hopen samen met hun gasten een haringkje te kunnen happen en er een geslaagde avond van te maken.

De toekomst

“Het is mij droom dat de Klinge mij overleefd. Het zou mooi zijn als d’r Klinge net zo’n begrip in Heerlen wordt als ‘Bracke’ en ‘Bijsmans‘. Ik heb nog de tijd overigens, ik ben pas 47!” Een ding is nu al duidelijk, Café d’r Klinge is HET huiskamercafé van Heerlen met ongeëvenaarde gezelligheid. Gastvrijheid en service staan hoog in het vaandel en hier kunt u ook zonder blauw bloed prins heerlijk genieten.

Meer weten? Bezoek dan de website van Café d’r Klinge

Tekst: Erik Gerards

2 reacties op “Café d’r Klinge – prins heerlijk genieten”

  1. Der Klinge is een gezellig café waar het goed vertoeven is, wij als het Garderezjiment der Kuëb va Heële zijn er graag. Dinsdag avond is het garde avond en hebben wij altijd een gezellig samen zijn in onze kazerne der Klinge bij ons lid Roger.
    Roger ga zo door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.