Wheels ’n Bites – Niet alleen een foodtruckje, hekje eromheen en klaar

In Evenementen, Nieuws, Verhalen door Robert Nijboer1 Reactie

Wheel 'n Bites

De geur van eten, gerinkel van glazen en lekkere lounge muziek vullen de drukke winkelstraten van hartje Heerlen. Tientallen eettentjes op wielen proberen mensen naar hun kraampje te trekken met lekkere hapjes. Overal om mij heen is eten en gezelligheid. Ik zie gehaktballen, braadworsten, pizza, poffertjes, crêpes, noem het maar op. Uit de verte hoor ik de muziek van het hoofdpodium komen. Het is volop genieten op Wheels ’n Bites. Maar dan bedenk ik me dat het festival nog helemaal niet heeft plaatsgevonden.

inParkStad Advertentie

Ik zit gewoon in het kantoor waar Danny Juretzko, productieleider van Wheels ’N Bites vertelt over het festival dat binnenkort in Heerlen zal plaatsvinden. Ik vraag me af het zo zou worden als ik me heb voorgesteld, zou er muziek zijn? Zou er een lekker biertje te krijgen zijn en waarom vind het nu juist in Heerlen plaats…

De in januari opgezette, unieke, eerste editie van foodtruckfestival: Wheels ’N Bites zal op 3, 4 en 5 juni op de bongerd in Heerlen plaatsvinden. De entree is gratis en je kunt er veel meer dan alleen eten en drinken. In samenwerking met Kinderspeciaalzaak 100% Zoefff, Luna Events en Rabobank Parkstad Limburg zorgt Wheels ’n Bites zelfs voor geweldig kinderentertainment. Dus neem de kids ook gerust mee!

Focus van Wheels ‘N Bites op meer dan alleen ‘food’ ?

Het vintage food-fest is niet meteen wat je verwacht van een foodtruckfestival. “Wheels ’N Bites gaat om de totaalbeleving” vertelt Danny ons. “Het wordt ‘classic’, ‘route 66’, qua aankleding en daar is de muziek op aangepast.” Naast de vele opties in eten hebben ze ook een wijnbar waar goede wijntjes te krijgen zijn en een speciaalbierbar. Maar dat niet alleen, je kunt op het festival ook een tattoo laten zetten, je haren laten knippen (of baard!?), lekker meedansen bij het hoofdpodium of je laten inspireren door de straatartiesten op het huiskamerpodium. De artiesten die zijn geregeld door Jeroen Arons (eigenaar van muziekwinkel Arons in Heerlen) en Poppodium de Nieuwe Nor zullen beide podia doen schudden. “Je moet het idee hebben dat je in het stadsparkje zit waar je lekker een hapje kunt eten en drinken.” Dat is wat de organisatie de bezoekers wil meegeven.

Heerlense roots

Het was voor Danny Juretzko en Bart Kuipers, de man die met het idee kwam voor het festival, meteen duidelijk dat het in Heerlen moest komen. “In Heerlen liggen de roots van de organisatie.” legt Danny uit. “Tijdens Serious Request is er een stukje foodtruck geweest en daar hebben we een beetje aan geproefd. Dit beviel de bezoeker en toen is men gaan kijken wat mist Heerlen? wat heeft

“Het is belangrijk dat je je eigen economie stimuleert”
Heerlen nog niet.” Misschien zeg je nu tegen jezelf; zo’n Foodtruckfestival dat heb ik wel eerder gezien, Maar dat is iets heel anders vindt Danny “Daar ligt de focus echt alleen op eten. Bij ons ligt de focus wel op goed eten en drinken maar ook op goed entertainment, goede ondersteuning qua muziek en aankleding. Zo is het idee eigenlijk ontstaan om juist meer dan alleen het ‘food’ aspect te laten zien, zodat het echt een belevingsfestival word.” Daarnaast spreekt hij ook over de samenwerking met Heerlen. “We willen samenwerken met de stad waar het festival plaatsvind, in plaats van met bedrijven van buitenaf” zo vertelt hij. “Wat we heel belangrijk vinden zijn lokale leveranciers, het is belangrijk dat je je eigen economie stimuleert en met lokale bedrijven en instellingen samenwerkt.” Wheels ’N Bites werkt daarom naast Jeroen Arons en poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen ook samen met HeerlenMijnStad, 100%Heerlen en ParkstadPopstad. Zo wordt het echt een festival door Heerlen voor Heerlen.

Maar weten over Wheels ’n Bites?

Dit is natuurlijk iets dat je niet wilt missen, zeker als Heerlenaar. Gratis entree, lekker eten, goede muziek en een mooie sfeer. Check de facebookpagina voor meer informatie of ga even naar de website wheelsnbites.nl. Kom gezellig langs op 3, 4, 5 juni en laat je verrassen….

Tekst: Noeske Kaesler Fotografie: Max Verreijt

Eén reactie op “Wheels ’n Bites – Niet alleen een foodtruckje, hekje eromheen en klaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.