Lotte Walda – Born too late

In Cultuur, Heerlense Helden, Mensen, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Lotte Walda - born too late

Lotte Walda, singer-songwriter en straatartiest uit Heerlen heeft geen vooroordelen over mensen en gelooft in gelijke kansen voor iedereen. Dit siert haar. Met haar muziek wil ze inspireren en een boodschap overdragen aan de wereld. Lotte vind het fijn om mensen om zich heen te hebben en om diegenen lief te hebben, maar alleen zijn vind ze ook geen probleem. Tijd om nader kennis te maken met deze hedendaagse Janis Joplin die eigenlijk gewoon veel te laat geboren is.

inParkStad Advertentie

Met de paplepel

Lotte’s liefde voor muziek werd haar met de paplepel ingegoten. Haar vader luisterde altijd muziek en de radio ging nooit uit. Lotte zingt eerder dan dat ze praat. Op haar 11e krijgt ze haar eerste zangles. Wat ze niet weet is dat ze klassieke zangles volgt. Na 3 jaar stapt ze over naar pop zangles. Door de klassieke zangles heeft ze wel met kopstem leren zingen. Haar moeder stimuleert haar altijd om mee te doen aan talentenjachten. Toen ze in 2014 Kunstbende tegenkwam wist ze wat ze wilde gaan doen. Slechts twee weken voor ze meedeed aan deze talentenjacht kwam ze erachter dat ze zelf teksten moest schrijven. Dit had Lotte niet eerder gedaan omdat ze nog geen gitaar kon spelen, en zonder jezelf te begeleiden word dat lastig. Daarom is ze op haar 15e gestart met gitaarles. De eerste deelname aan Kunstbende zorgt er voor dat Lotte wordt meegevraagd voor een muzikaal project op Curaçao. Uiteindelijk wint ze in 2015 via  datzelfde Kunstbende de Pinkpop cover contest (met het nummer ‘In your arms’ van Chef’ Special) waardoor Lotte op Pinkpop mag optreden. Landelijk wordt ze dat jaar derde samen met pianist Kenny.

Heerlen

De stad Heerlen betekent voor Lotte veel. Ze maakt muziek op straat, repeteert in Schunck en treedt op tijdens festivals/concerten. Ze vindt Heerlen groeien, en dan met name in de culturele zin. “Kijk maar naar de kunst op de gebouwen”. Lotte is het zeker ermee eens dat Heerlen de titel “Beste Toeristenstad” gekregen heeft.

Hoogtepunt

“Mijn gaafste ervaring was in het tweede weekend van mei tijdens Mama’s pride. Hier heb ik zowel backstage als op de bühne een optreden gegeven. ”

Lotte Walda’s stijl

“Ik heb niet één bijzonder iemand als grote voorbeeld, maar vind de jaren 60 stijl/muziek het gaafste. Ik wil mezelf ook niet echt richten op één stijl maar op meerdere, zoals Jazz, Country, Pop, Rock, een beetje alles bij elkaar.” Ze kan met aandacht niet goed overweg, maar wil eigenlijk alleen een boodschap overbrengen met tekst en de ogen van haar publiek openen.

Giels Talentenjacht

Op dit moment doet Lotte mee met ‘van Slaapkamer naar Stadion‘, de nieuwste talentenjacht van 3FM DJ Giel Beelen. Maandag 23 mei zal bekend worden gemaakt of Lotte tot de laatste 25 is doorgedrongen. Wil je haar daar bij helpen? Like dan de Youtube video van Barefoot

Tekst: Kimberly Crijns, Glenn Held, Fotografie: Katharina Sogeler (Arcus College)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.