Kasteel Hoensbroek schiet in de roos

In Evenementen, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Kasteel Hoensbroek

Onlangs zijn bij Kasteel Hoensbroek alle hekken rondom weggehaald en vervangen door lagere omheining. Hierdoor is het toch al schitterende kasteel nog veel beter te bekijken (en te fotograferen). Deze aanpassing is wat OogopHeerlen betreft een schot in de roos.

inParkStad Advertentie

Komt dat even goed uit, want aankomende zondag wordt op het kasteel het Robin Hood Festival gehouden.

Robin Hood Festival

Boogschieten op een parcours met natuurlijke 3D doelen met een hoge funfactor voor groot en klein, dat is het Robin Hood Festival in Kasteel Hoensbroek. Het is het leukste boogschietevenement in de Euregio voor het hele gezin en vindt naast komende zondag (Moederdag) ook nog plaats op beide Pinksterdagen zondag 15 en maandag 16 mei van 10.00 tot 17.30 uur.

Voel je even Robin Hood
Voel je even Robin Hood en beleef het boogschieten door het lopen van een parcours met wisselende natuurlijke 3D-doelen in diervorm rondom het kasteel tijdens het 3D Target Shooting. Of schiet op doelen in de lucht met speciale ongevaarlijke fluflu-pijlen (cloudshooting). Natuurlijk is er ook een kinderschiettent met o.a. pijl en boog schieten op vaste en bewegende doelen, blikschieten en blaaspijpschieten. Alle schietactiviteiten zijn door zacht materiaalgebruik en deskundige begeleiding veilig voor jong en oud (vanaf 4 jaar). Natuurlijk vertellen we je alles over handbogen en de ontwikkeling van de pijlen tijdens een demonstratie pijlen maken.

Om je echt Robin Hood te voelen mag je natuurlijk je eigen passende kleding aantrekken maar is het ook mogelijk om een eigen Robin Hood hoedje te maken, een schild te knutselen en je te laten schminken als Robin Hood. (bron: www.kasteelhoensbroek.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.