Erol Öztan: “Being Not Doing”

In Ondernemersportret, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Erol Oztan

Oog Op Heerlen heeft al een flinke bom interviews, items en persoonlijke portretten op haar naam staan. Toen wij er achter kwamen dat Heerlens eigen Erol Öztan hier nog niet in de schijnwerpers heeft gestaan, vonden we het eigenlijk wel tijd worden om deze creatieve duizendpoot eens op te zoeken.

inParkStad Advertentie

Na een afspraak gemaakt te hebben zijn we gewapend met schrijfblok en pen eens gaan kijken naar de gedachtengang en het leven van Erol Öztan. We zijn een dynamisch gesprek aangegaan op zijn kantoor aan Nieuw Eyckholt.

Studio Erol

Erol Öztan is TV-maker en architect, zoon van een Turkse vader en Nederlandse moeder en geboren en getogen in Heerlen. In 2001 start hij zijn eigen eenmansbedrijf “Studio Erol”, met als ambitie bij te dragen aan de

‘Ik voel me als een gladiator in het Colosseum’
samenleving door te innoveren en te verbinden en het gedrag van de medemens een positieve stimulans te geven. Dat Erol de kunst van de beeldspraak beheerst, word ons duidelijk wanneer hij aangeeft dat hij zich als een gladiator in het Colosseum voelt. “Ik vecht ervoor om te laten zien dat de medemens zelf uiteindelijk het beeld en de toekomst van de samenleving bepaalt.”

Hemapand heringericht

De vele projecten waar Erol de afgelopen jaren aan gewerkt heeft hebben zeker bijgedragen aan het verfraaien van Heerlen. Dankzij zijn architectonische gave zijn in Heerlen bijvoorbeeld prachtige kunstwerken te zien van gerecycled materiaal. Een van de projecten waar Erol met het meeste plezier op terugkijkt is het inrichten van het voormalig Hemapand aan het Raadhuisplein voor Wonen Zuid.

Actief bijdragen

Heerlen heeft volgens Erol veel potentie om zich te vormen tot een stad waarbij de inwoners actief bijdragen aan de toekomst. “We werken hier met ruw materiaal. Heerlen is rauw, maar de potentie ligt zeker niet op de achtergrond. Om bij te dragen aan de samenleving, begin je bij jezelf. Een mooie boodschap die niet alleen wij Heerlenaren zouden moeten dragen.”

Nieuwsgierig naar Erol Öztan?

www.studioerol.nl/

Tekst: Kimberly Crijns, Glenn Held, Fotografie: Katharina Sogeler (Arcus College)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.