De Rockduvels – Rock-‘n-Roll op z’n Limburgs

In Cultuur, Verhalen door Robert Nijboer4 Reacties

De Rockduvels

Opgericht als feestband, blijken covers van de band ‘Mooi Wark’ het publiek het hardst te raken. Sindsdien spelen de Rockduvels alleen nog maar nummers van hun Drenthse helden. Na wat bandwisselingen zijn deze goedgemutste rockers nu klaar om Limburg en Nederland verder te veroveren met zowel Mooi Wark muziek als met hun eigen nummers.

inParkStad Advertentie

 

‘Rock-‘n-Roll op z’n Limburgs’
De Rockduvels worden in 2013 opgericht door Piet Eijkmans (beter bekend als ‘Pietje Fender’) en Michel Artz (die de band vanwege drukte op zijn werk verlaten heeft). Piet is groot fan van Mooi Wark en de stabiele factor in de band. Piet verteld: “Het is een uniek concept. We brengen de boerenrock uit Drenthe naar Limburg en steken deze in een Koempelrock jasje. De nummers worden door ons zelf vertaald in het Limburgs. Daarnaast zijn we bezig met het maken van eigen nummers. We hebben in het verleden helaas veel tegenslagen gehad door bandwisselingen,” verzucht Piet, “daardoor konden we niet zo snel vooruit als we graag zelf zouden willen. We zijn nu gelukkig weer helemaal compleet. Tot nu toe hebben we zo’n 20-25 optredens gedaan. Nu de band weer compleet is zijn we weer hard aan de weg aan het timmeren.” Drummer Antoine: “Wat bandwisselingen betreft, sluiten we volledig aan bij Mooi Wark, die heeft in het verleden ook heel wat strubbelingen gekend om de band bij elkaar te houden.”

De band

De band bestaat uit Zanger Ivo Knubben, Lead gitarist Piet Eikmans, Slaggitarist Michel Jagers, bassist Rob Besselink en drummer Antoine Scheijen. Stan Opheij zorgt er bij ieder optreden voor dat het geluid van de band zo hard mogelijk de zaal in knalt. De band bestaat deels uit (oude) bekenden. De zanger is via een advertentie toegevoegd aan de band en heeft uit zijn eigen muzikantenkring ook weer versterking voor de band meegebracht. Als je de band ziet spelen voelt het alsof alle mannen elkaar al jaren kennen. De flauwigheden vliegen je om de oren en de heren zouden zeker geen slecht figuur slaan bij het Open Limburgs Kampioenschap ‘ouwehoeren.’ Het speelplezier is duidelijk te zien en het maakt de band beter. De vele wisselingen binnen de band lijken alleen maar goed te zijn voor de muziek. Zouden dit de nieuwste helden van de Limburgse regiorock zijn?

De muziek

Het vertalen van de nummers gebeurt door de hele band samen, waarbij Ivo en Piet het voortouw nemen. Het spelen is daarnaast vooral een stuk ontspanning. “We doen het niet voor het geld, het is meer een uit de hand gelopen hobby.”

We willen steeds meer de eigen nummers op de setlijst zetten. Het plan is om in oktober 2016 met een eigen CD uit te komen.” Het eerste eigen nummer heet ‘Rock-‘n-Roll op z’n Limburgs’ en wordt goed ontvangen. “Gelukkig staat het publiek er open voor. We zijn hier in Limburg toch wat meer de trekzakmuziek gewend en niet de boerenrock die wij spelen. Naast lokale fans is het voor ons ook leuk om te zien dat er vanuit de rest van het land ook fans naar onze optredens komen.

Het hoogtepunt

In 2016 spelen de Rockduvels op uitnodiging op de fanclub dag van hun grote voorbeeld. Met de hele band inclusief aanhang op weg voor een topdag in Drenthe. Ze spelen daar met veel succes een aantal Mooi Wark nummers en ook ‘Rock-‘n-Roll op z’n Limburgs’ passeert de revue. Het bleef nog lang onrustig in het Drenthse Pesse.

Meer over de Rockduvels?

Website
Facebook

4 reacties op “De Rockduvels – Rock-‘n-Roll op z’n Limburgs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.