Trainen bij Roda, droom wordt werkelijkheid

In Mensen, Verhalen door Robert Nijboer2 Reacties

Trainen bij Roda

Woensdagmiddag 20 april, 37 leerlingen in de leeftijd van 12-18 jaar van het Praktijkonderwijs staan te trappelen voor het Parkstad Limburg Stadion. Ze zijn in afwachting van een training van Roda speler en cultheld Nathan Rutjes. Voor de ‘Geen school week’, een week waarin alle leerlingen van het Praktijkonderwijs diverse workshops volgen in het kader van: passie, ambitie en talent, hebben zij ingetekend om een middag op het hoofdveld van het Roda JC stadion aan de slag te gaan.

inParkStad Advertentie

‘Deze kans wil ik ze graag geven!’
Nathan, cultheld, profvoetballer en maatschappelijk betrokken sportman gaf te kennen alles op alles te willen zetten om voor deze bijzondere groep jongeren een training te verzorgen. Omkleden in de kleedkamer van je helden, het hoofdveld betreden van je favoriete club en oog in oog staan met Rutjes en zijn kompanen Tim Blättler en keeper Nick Wolters. Voor veel leerlingen een kleine droom die uitkomt. “Voor veel kinderen is dit iets wat ze nooit meemaken, een kans die ik ze graag wil geven” zegt Nathan Rutjes.

Betrokken cultheld

In het voortraject maakt Nathan ruimschoots tijd om zaken goed te regelen en komt zelfs een kijkje nemen op de Praktijkschool aan de Sittarderweg in Heerlen. Leerlingen op deze school worden in 6 jaar klaargestoomd om met een baan van school te vertrekken. “Wonen, werken, vrije tijd en goed burgerschap zijn vier pijlers waar ons onderwijs op rust.  Zo stomen we leerlingen klaar voor de maatschappij” vertelt Maarten van der Aa. Hij is coach aan de praktijkschool in Heerlen. Als medeorganisator van de ‘Geen school week’ heeft ook hij het zichtbaar naar zijn zin op deze speciale dag. “Heerlijk om te zien dat leerlingen genieten van dit bijzondere moment. Voorafgaand aan de training hebben ze ook nog een rondleiding gehad door het stadion. En nu worden ze op een inspirerende manier begeleidt en getraind door Nathan en zijn teamgenoten. Nathan heeft feeling voor onze doelgroep. Mooi om te zien hoe hij zich inzet en zich bewust is van zijn maatschappelijke functie.”

Vastleggen voor het nageslacht

Twee leerlingen leggen de dag vast op film. Geheel zelfstandig zorgen ze voor het filmen, monteren en editen van de de film. Naast de workshops die ze zelf volgen, filmen ze in hun eigen tijd op meerdere locaties in en om Parkstad medescholieren die daar een workshop volgen. “Deze workshop was wel de coolste om te filmen, dat wilde ik absoluut niet missen” zegt David Chelstrom, vierde jaars leerling van het Praktijkonderwijs in Heerlen.

Doordat naast Roda ook het weer ontzettend meewerkt vandaag hebben alle leerlingen een schitterende dag gehad die ze niet snel zullen vergeten.

Praktijkonderwijs Parkstad Limburg

2 reacties op “Trainen bij Roda, droom wordt werkelijkheid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.