Ik ben in Heerlen: WAT NU?!

In Mensen, Verhalen door Robert Nijboer2 Reacties

Ik ben in Heerlen: WAT NU?!

Per toeval kwam ik er achter dat Rian Moonen het creatieve brein is achter “Ik ben in Heerlen: WAT NU?!.’ Aangezien ik de facebookpagina van ‘Ik ben in Heerlen…’ al een tijd met plezier en interesse volg, laat ik me de kans niet ontgaan om Rian eens aan de tand te voelen hierover.

inParkStad Advertentie

Waarom een blog over Heerlen?

Hiervoor had ik twee redenen.
1. Veel plekken in Heerlen zijn niet zichtbaar op een kaart, terwijl er toch zoveel te doen is.
2. Het irriteerde me dat de meeste mensen altijd over Heerlen roepen ‘dat er niets te doen is‘, terwijl er juist heel veel te doen is.

“Het is een uit de hand gelopen hobby.”
Hierdoor ontstond het idee voor ‘Ik ben in Heerlen: WAT NU?!‘ (IBIHWN) De eerste stap in de uitvoering was het in kaart brengen van de leuke plekken die er in Heerlen te vinden zijn. Deze zijn geplaatst op de website als een soort Trip Advisor voor de Heerlense binnenstad. Daarnaast worden er op de Facebookpagina leuke items over de stad Heerlen geplaatst. Deze items zijn vooral op de jeugd gericht en dat is vooral te zien aan het taalgebruik. Door het gebruik van Heerlense straattaal onderscheidt deze pagina zich van anderen. Uiteraard gebeurt dit wel met een kwinkslag maar het spreekt veel jongeren aan. Verder zijn er vanuit IBIHWN vorig jaar muzieksessies opgezet. Hierbij speelden diverse muzikanten op daken en balkons in het Heerlense onder de naam ‘Muziek of wat?‘. Nieuwsgierig? De optredens zijn ook gefilmd en op internet te bekijken.

Maar er zijn al zo veel blogs over Heerlen

Er zijn inderdaad meerdere blogs over Heerlen. De meesten met de insteek om Heerlen weer eens in een wat positiever licht te plaatsen. Het mooiste is het als deze blogs met elkaar samenwerken en elkaar versterken. “Als ik zie dat een ander blog een bepaalde richting kiest wat betreft inhoud, dan zal ik dat in mijn blog juist niet doen en weer iets nieuws verzinnen. Een van de vaste onderdelen op de Facebookpagina zijn de uitgaanstips voor het weekend. Ooit begonnen als compleet overzicht van alle evenementen. Nu kiezen wij enkele leuke uitgaanstips uit voor het weekend. Op die manier hoeft men zelf niet te gaan zoeken, dat doen wij alvast. Vorige week kreeg ik op vrijdag een mailtje van iemand die zich afvroeg waar de weekendtips bleven. Dat geeft de energie om er vooral mee door te gaan. Je voelt dan dat je op de goede weg zit.”

Inmiddels bestaat IBIHWN een jaar. Reden om deze maand iedere week prijzen weg te geven. “Je kunt nog twee weken meedoen en proberen in de prijzen te vallen (Zie daarvoor: www.facebook.com/ikbeninheerlenwatnu). ” ‘Ik ben in Heerlen: WAT NU ?!’ wordt steeds meer een echte community. “Het moet van iedereen zijn en positiviteit uitstralen. Het moet duidelijk worden dat niemand zich hoeft te schamen om uit onze geweldige stad te komen. Gelukkig zijn er op dit moment steeds meer mensen bezig om het toffer en beter te maken in Heerlen. Het begint nu te rollen!”

Je richt je vooral op jongeren. Waarom?

“De jeugd heeft nou eenmaal de toekomst en het zou mooi zijn als er in de toekomst meer jongeren besluiten om in Heerlen te blijven in plaats van uit te waaieren door het hele land. Daarnaast zouden jongeren die wel het Limburgse nest verlaten dit moeten doen als ambassadeurs van het Zuiden die overal met trots vertellen waar ze vandaan komen!”

Over Rian

Rian is 25 jaar en afkomstig uit Voerendaal. Ze haalde haar middelbare schooldiploma op het Heerlense Bernardinus College. Daarna vertrok ze naar Breda om aan de NHTV te studeren (Intern. Media & Entertainment Management). Opvallend was haar afstudeerscriptie waarin ze uitzocht hoe jongeren meer betrokken zouden kunnen worden in Heerlen. Ik ben in Heerlen: WAT NU?! lijkt daar een redelijk logisch vervolg op. Haar afstudeerstage kon Rian lopen bij het Bétahuis in Heerlen, waar ze na haar studie ook gelijk aan het werk bleef.

De zaken die Rian doet, lijken elkaar allemaal logisch op te volgen. Geen vooropgezet pad of plan. Zaken lijken toevallig op haar pad te komen. Tijdens haar werk voor Stichting SPAT mocht ze weer nadenken over meer leuke evenementen binnen Heerlen. Ook hier kon ze putten uit informatie die ze voor haar scriptie verzamelde. Veel mensen gaven aan een echt stadspark te missen. Een vreemde zaak, met een schitterend park als het Aambos aan de rand van het centrum. Zo ontstond het idee voor ‘a Night in the Woods’, inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Momenteel werkt Rian op bedrijventerrein C-mill op de afdeling marketing & communicatie. Rian ziet kansen en mogelijkheden en door haar creativiteit en daadkracht weet ze deze kansen om te zetten in gerealiseerde projecten. Het is mooi om te zien dat er steeds meer mensen opstaan om aan de rest van Nederland en ver daar buiten te laten zien hoe mooi Heerlen is. Rian is één van deze mensen, een richtige ambassadeur, auwieje hey.

2 reacties op “Ik ben in Heerlen: WAT NU?!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.