De hele familie aan het dansen

In Heerlense Helden, Mensen, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

De hele familie aan het dansen

“Het zit bij ons in de familie” slaat voor 100% op dit gezin. Zowel dochter Jenna(15) als vader Franklin (41) zijn fanatieke dansers. Eind 2015 is zelfs zoontje Djaro (2) met het dansvirus besmet.

inParkStad Advertentie

Jenna  danst al vanaf haar 5e jaar. “Ik heb nooit een andere sport gedaan.”  Franklin gaat als trotse vader altijd mee als supporter. Als Jenna en haar crew ‘No Diggity’ zich in 2014  inschrijven voor het TV-programma ‘Everybody dance now’ weten de vaders, zoals het bij supporters hoort, het beste wat de crew zou moeten doen om te winnen. “Jullie altijd met dat commentaar, als jullie het zo goed weten, doe dan zelf mee!” was het antwoord. Dat laten de papa’s zich geen twee keer zeggen. Onder leiding van dansleraar Benito Deane gaan ‘The Daddies’ de strijd aan met de jonge dansers.

‘Het begon allemaal als een geintje’
“Het begon als een geintje, maar aan het einde trainden we (naast onze baan) 18 uur per week.” Helaas voor de kleintjes gaan de vaders uiteindelijk met de eerste prijs naar huis. Soms staan de beste stuurlui blijkbaar echt aan wal. (Bekijk de auditiefilmpjes van Everybody dance now – No DiggityThe Daddies)

The Daddies

“We treden nog steeds geregeld op en doen aan wedstrijden mee (leeftijdsgroep 35+). Normaal trainen we twee keer per week, momenteel zelfs drie keer. Binnenkort is het EK in Tjechië (25-29 mei), daar doen we dit jaar voor het eerst aan mee.” Ook Jenna doet mee aan het EK. “Ik denk wel dat zij iets meer kans maakt op een overwinning dan ‘The Daddies’. Alhoewel, we zouden zomaar als verrassing uit de hoek kunnen komen, net als bij Everybody Dance now,” lacht daddie Franklin mysterieus. Het komt hem op een “Tssss” van dochterlief te staan. “Hij denkt nu dat hij goed is, maar dat is hij helemaal niet!”

Las Vegas

Ondanks dat Jenna en haar crew de wedstrijd niet konden winnen van The Daddies, gaat het met haar danscarrière erg hard. Inmiddels is ze twee keer in Las Vegas geweest om mee te doen aan ‘Hip Hop International’. Hiervoor traint Jenna hard. “Ik ben begonnen in Brunssum bij DCBD en heb daar met veel plezier 5 jaar gedanst. Daar was ik bijna dagelijks te vinden en heb er veel geleerd. Toen was ik aan een andere uitdaging toe en ben na een tip van een andere danser eens in Eindhoven gaan kijken. Daar dans ik nu, bij CMW Studio. Ik train iedere vrijdag en zaterdag 6-7 uur. Daarnaast heb ik zo’n 20/25 wedstrijden per jaar. In 2017 hoop ik met mijn nieuwe dansschool voor de derde keer naar Amerika te gaan. Maar alleen als we goed genoeg zijn om serieus voor de prijzen mee te doen.” Dat de dansschool waar Jenna nu zit goed is, was te zien bij Hip Hop Kingz in den Haag (de grootste wedstrijd van het land). In maar liefst 4 verschillende categorieën wordt er gewonnen.

Dansspecialiteiten

‘Ik weet niet hoe lang mijn lichaam het nog uithoudt’
“Mijn specialisme is ‘popping’. Niet dat ik dat het liefste doe, maar daar ben ik wel het beste in. Ik doe vooral veel ‘Hip Hop’, ‘Dance Hall’ en ‘Waacking.’ “Ons specialisme”,  vult Franklin aan “is dat we geen druk voelen. Belangrijkste is dat we lol hebben in wat we doen. De jeugd gaat mee om te winnen en is niet tevreden met een tweede plek.” Wat wil je nog bereiken, vraag ik Jenna: “Wereldkampioen worden met CMW.” Niet de wereld over als danseres?, vraag ik. “Ja, dat is ook leuk” lacht de bescheiden Jenna breed. “En les geven vind ik ook heel leuk. Misschien dat ik ooit ook wel naar Amerika wil, maar daar ben ik nu nog wat jong voor.” En jij, Franklin, vraag ik half serieus, ”Ik wil doorgaan met dansen zo lang het nog gaat, er zitten bij de Daddies mannen van ruim zestig. Ik weet niet of mijn lichaam het ook zo lang vol zal houden.”

Het is wel duidelijk, van deze dansfamilie gaan we nog veel horen (en zien).

Ook zin gekregen om te dansen? CMW Studio Eindhoven en Dance Centre Benito Deane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.