Da(a)g-je Uit Heerlen 2016

In Evenementen, Mensen, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Da(a)g-je Uit Heerlen 2016

Soms komt je iets ter ore waar je vrolijk van wordt. Mensen die vrijwillig andere mensen een leuke dag bezorgen. In dit specifieke geval, aan ouderen. Daar mag wel wat extra aandacht aan geschonken worden.

inParkStad Advertentie

Da(a)gje Uit Heerlen is een organisatie van vrijwilligers die jaarlijks een autotocht organiseert voor senioren van 70 jaar en ouder. De gasten worden door een chauffeur thuis opgehaald voor een heerlijk dagje uit. Het avontuur begint met een mooie route naar het Duitse Gemünd in de Eiffel waar een smakelijk lunchpakket wordt genuttigd. Daarna volgt de even zo mooie terugreis. Als afsluiting van  deze mooie dag wordt gedineerd en nagepraat in de Rodahal te Kerkrade, waarna alle gasten weer door de chauffeurs naar huis worden gebracht.

Geschiedenis

De geschiedenis van Da(a)g-je Uit Heerlen begint bijna 50 jaar geleden. Vier Heerlenaren organiseren vanaf 1968 jaarlijks een autotocht voor senioren. Drie van de vier pioniers (Funs Pelt, Sjeng Vossen en Hein Willemsen) zijn inmiddels helaas overleden.

De naam Da(a)g-je Uit staat voor twee dingen:
1. Het is een dagje uit voor de gasten.
2. Het is een uitdaging voor de organisatie om het allemaal rond te krijgen.

In de beginjaren bestond de grenscontrole nog. Omdat niet iedereen een geldig paspoort had, probeerde de organisatie van alles om de tocht door te kunnen laten gaan. Menig bezoekje aan de Douane en aan de overheden in Duitsland en België waren daarvoor nodig.

De colonne van Da(a)g-je Uit bestaat uit: een voorrijauto, dan de chauffeurs met hun gasten, een ambulance, een huisarts, vrijwilligers van het Rode Kruis, servicewagen, een pastoor, signaleurs op motoren en het bestuur van de stichting.

Senioren

De voorwaarden voor onze gasten zijn:
– Minimale leeftijd: 70 jaar.
– Woonachtig in de gemeente Heerlen.
– Contante betaling van het inschrijfgeld van € 12,00 per persoon bij inschrijving.
– U dient een paspoort of identiteitskaart mee te nemen tijdens Da(a)gje Uit

Onze gasten kunnen zich inschrijven op onderstaande adressen:

Bakkerij de Gijsel Bautscherweg
Bakkerij Voncken Sittarderweg, Kasteellaan, Weltertuynstraat en Wannerstraat
Bakkerij Kengen Akerstraat
´t Boeketje Van Weerden Poelmanstraat
Breuker Hoes Markstraat Hoensbroek

(tussen 10.00 en 12.00 uur)

Chauffeurs

Da(a)g-je Uit kan niet zonder chauffeurs. Mensen die vrijwillig een dag vrij roosteren om een aantal senioren een prachtige dag te bezorgen. Chauffeurs kunnen zich digitaal aanmelden. U ontvangt vervolgens alle benodigde informatie.

Van de chauffeur wordt verwacht dat hij of zij vooraf contact opneemt met de gasten. Dit is bedoeld om alvast kennis te maken. U ontvangt de namen en gegevens van uw gasten via het secretariaat in de loop van de maand april. Chauffeurs geven aan of ze twee of drie zitplaatsen hebben voor gasten en of de auto tweedeurs of vierdeurs is. Overigens mag men er ook voor kiezen om de eigen partner mee te nemen (plus twee gasten). De partner dient dan wel het inschrijfgeld van € 12,00 te betalen voor het lunchpakket, de consumptiebonnen en het diner.

De chauffeur ontvangt van ons geen vergoeding, maar wel een lunchpakket, twee consumptiebonnen en een gratis diner. En van de gasten heel veel dankbaarheid!

Da(a)g-je Uit Heerlen 2016

De volgende tocht van Da(a)g-je uit zal zijn op maandag 9 mei 2016

Als u nog vragen heeft, kunnen deze gesteld worden bij het secretariaat. Het secretariaat is bereikbaar via:

info@daagjeuitheerlen.nl of via 045 541 53 00.

Meer info? www.daagjeuitheerlen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.