Tuupetreffe jaarlijks hoogtepunt van de Vastelaovend

In Verhalen door Robert Nijboer1 Reactie

Tuupetreffe

Door studie en werk zijn ze uitgevlogen door het hele land. Maar met carnaval zijn ze ieder jaar weer in even terug daar waar het allemaal begon, in Heerlen.

inParkStad Advertentie

TUUPETREFFE

De vriendschap begon op het Bernardinus college en is nu, bijna 20 jaar later, nog even sterk. Al zijn ze er niet meer allemaal ieder jaar bij, ieder lid van de Tuups (zoals deze vriendengroep zichzelf noemt) probeert er toch iedere vasteloavend bij te zijn. Vaste uitvalsbasis is hierbij het huis van de familie Martens. Hierdoor hebben de Tuups een plek hebben waar ze gezamenlijk kunnen overnachten, de pekskes in orde kunnen brengen en de schminck kunnen bijwerken. Dat alles uiteraard onder het genot van vele glazen bier of andere drank waar de hand op gelegd kan worden. En dat alles om ieder jaar een ‘onvergetelijk, ram kiks vasteloavend te kenne viere!’ Het grootste gedeelte van deze enthousiaste mannen vol humor heeft inmiddels een vaste relatie en de eerste leden van de volgende generatie hebben het daglicht inmiddels ook al gezien. Op deze manier wordt er hard gewerkt zodat er ook in de komende decennia ieder jaar weer een aantal tuups te vinden zullen zijn tijdens het Heerlense Vasteloavend. Alaaf! BAM!

OogopHeerlen is een dagelijks feelgood fotoblog. Elke dag verschijnt er een foto met bijbehorend verhaal over Heerlense gebeurtenissen. Wil je geen enkel verhaal missen? Like dan de OogopHeerlen Facebookpagina. Heb je zelf een leuk verhaal of heb je een tip voor de redactie, mail dan naar: info@oogopheerlen.nl.

Eén reactie op “Tuupetreffe jaarlijks hoogtepunt van de Vastelaovend”

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.