Knorretje, Bella en de rest

In Mensen, Verhalen door Robert Nijboer

Rilana, Knorretje en Bella

Mag ik jullie voorstellen? Knorretje en Bella, twee minivarkens die op de Molenberg wonen. Wanneer ik ze kom opzoeken gaan ze net aan tafel. Ze vinden het echter prima als ik alvast binnenkom en even rondkijk terwijl ze smakkend door eten.

inParkStad Advertentie

Aan de linkerzijde staat het zelfverzekerde mannetje met de naam Knorretje, dat zich tijdens het eten door niemand laat storen. Knorretje is twee jaar oud en daarmee de oudste van de twee. Aan de rechterzijde staat Bella (geen familie), drie maanden jonger en de schuchtere van de twee. Tijdens het eten word ik constant in de gaten gehouden. Gelukkig is na een paar minuten ook bij Bella het ijs gebroken en wil ze wel even voorzichtig aan mijn hand snuffelen.

Samenwonen met ‘mama’

Deze twee slimme minivarkens zijn het trotse bezit van Rilana Hyndycz (spreek uit: Hiendietsj). Ze wonen in een tuinhuisje omringd door een heerlijke modderpoel die ooit begonnen is als grasmat. Binnen in dit gezellige verblijf voorzien van vers hooi zijn de twee dieren zichtbaar op hun gemak. Uit alles blijkt dat Rilana ontzettend veel liefde geeft aan deze twee vaalroze wezentjes. Daarnaast vermeldt haar t-shirt direct duidelijk dat haar varkens vrienden zijn en niet om op te eten.

Als een moderne Assepoester heeft Rilana zich naast de varkens met nog een aantal dierlijke huisgenoten omringd. De huiskamer wordt opgevrolijkt door twee los rondvliegende kanaries en het hondje My Ki begroet iedereen die het huis van Rilana betreedt met even veel enthousiasme.

Verhuizen in 2016?

Voor 2016 is de allergrootste wens van Rilana om een nieuwe huurwoning te vinden. Eentje waarbij een berging aanwezig is die ingericht kan worden als dierenverblijf voor haar lieve varkentjes. De berging zou ideaal zijn als deze zowel van binnen als van buiten te bereiken is zodat Rilana op ieder gewenst moment haar vriendjes kan bezoeken. Daarnaast wil ze bij deze nieuwe woning een eigen kruidentuintje aanleggen om medicijnen van te kunnen maken. Rilana:’Ik ben tegen alle schadelijke middelen die in de onnatuurlijke medicijnen van tegenwoordig zitten en vind dat we allen meer back to basic dienen te gaan voor onze eigen gezondheid.’

Hopelijk lukt het haar om dit jaar ook dit ‘varkentje te wassen‘. (pun intended).

Naast de zorg voor haar dieren heeft Rilana ook een tweetal praktijken
Reiki voor Dieren
Praktijk een Steekje los

en zet ze zich in voor de politieke partij Mens en Spirit

OogopHeerlen is een dagelijks feelgood fotoblog. Elke dag verschijnt er een foto met bijbehorend verhaal over Heerlense gebeurtenissen. Wil je geen enkel verhaal missen? Like dan de OogopHeerlen Facebookpagina. Heb je zelf een leuk verhaal of heb je een tip voor de redactie, mail dan naar: info@oogopheerlen.nl.