Helemaal gek – van Coca Cola

In Verhalen door Robert Nijboer3 Reacties

Helemaal gek van Coca-Cola

Vandaag een kijkje binnen bij André Otto. Deze goedlachse kerel spaart al heel wat jaren alles wat maar met Coca Cola te maken heeft. Al is de verzamelwoede iets minder geworden en staat lang niet meer alles uitgestald, voor de foto worden nog een keer alle dozen geopend. De collectie laat uiteraard veel blikjes en flessen zien. Maar deze verzameling gaat verder; alles van kartonnen reclamemateriaal, poster en viltjes tot aan mini-koelkasten, voetbaltassen, mobiele telefoons en jojo’s passeren de revue. De blikjes zijn afkomstig uit vele landen, sommige exotisch anderen net over de grens. De verzameling is groot genoeg om een klein museum mee te vullen. Samen met de verhalen die er bij alle items horen, is het een zeer speciale collectie waarop je niet in een uurtje uitgekeken bent. (Persoonlijk verheug ik me in dat museum op de ‘audio tour’ met de stem van de verzamelaar zelf, André is namelijk een rasverteller).

inParkStad Advertentie

Een bijzondere verzameling

‘Dat mensen nog even aan me denken terwijl ze op vakantie zijn, vind ik een mooie gedachte’
De meeste stukken in de verzameling heeft André door de jaren heen zelf bij elkaar gesprokkeld. Steeds meer spullen konden ook worden toegevoegd doordat vrienden vanuit alle hoeken van de wereld spullen voor hem meenemen in hun koffer. Zelfs klanten die bij André  in de winkel komen (hij werkt al jaar en dag met veel plezier bij een supermarkt) en van zijn verzamelwoede afweten, zorgen ervoor dat de collectie alsmaar blijft groeien.

Het meest bijzondere stuk

Op de vraag wat nu het meest bijzondere stuk is, kan André niet 1-2-3 antwoord geven. In plaats daarvan komt hij met een stortvloed aan anekdotes en mooie verhalen van hoe hij aan bepaalde stukken gekomen is. Het wordt snel duidelijk dat er zoveel speciale spullen verzameld zijn door de jaren heen, dat er geen keuze gemaakt kan worden. Gelukkig hoeft dat ook niet.

Nooit klaar

Zolang Coca Cola blijft bestaan zal de verzameling van André nooit compleet zijn. En mocht hij ooit toch op deze spullen uitgekeken raken, heeft André nog diverse andere verzamelingen waar hij mee verder kan. Hij laat tussen neus en lippen door weten dat hij o.a. ook nog DVD’s, CD’s, Vinylplaten en stripboeken verzamelt. Deze man verveelt zich niet gauw!

OogopHeerlen is een dagelijks feelgood fotoblog. Elke dag verschijnt er een foto met bijbehorend verhaal over Heerlense gebeurtenissen. Wil je geen enkel verhaal missen? Like dan de OogopHeerlen Facebookpagina. Heb je zelf een bijzondere verzameling of heb je een tip voor een leuk verhaal, mail dan naar: info@oogopheerlen.nl.

3 reacties op “Helemaal gek – van Coca Cola”

  1. wat leuk bericht over de Coca Cola mijn dochter heeft twee kamers ook vol van alles en nog wat verzameling is al 30 jaar mee bezig .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.