Heerlen Murals – ontdek je plekje

In Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Heerlen Murals

Na alle ellendige regen van de afgelopen dagen was het vandaag eindelijk weer gewoon lente, zoals we gewend waren. Het perfecte weer om er weer eens op uit te gaan en een volgende ‘Heerlen Murals‘ kunstwerk op de plaat vast te leggen.

inParkStad Advertentie

Kriebelstad

De mural van deze keer is van de Italiaanse kunstenaar Francesco Camillo Giorgino (Millo). Hij maakt muurschilderingen van enorme afmetingen waarop vriendelijke wezens te zien zijn die hun stedelijke omgeving onderzoeken. De getoonde schildering heeft de naam ‘Kriebelstad’ (originele titel ‘transitions in color’) en werd geplaatst in 2015. De stijl van Millo is heel herkenbaar. Hij maakt gebruik van zwart-witte lijntekeningen met hier en daar kleine elementen in kleur. Heel vaak zijn er architectonische elementen in zijn werk te vinden. De meeste van zijn werken zijn meerdere verdiepingen hoog. Voor mensen die dit kunstwerk met eigen ogen willen aanschouwen, het is te vinden op de zijkant van het flatgebouw aan de Laurierstraat 499 – 599.

Wereldwijde faam

Millo nam in het verleden deel aan meerdere straatkunstfestivals in Europa (o.a. Heerlen en Portugal) maar zijn werk is ook te vinden in bijvoorbeeld Lithouen, Rusland en Marokko. Zijn werk werd verder al vele malen tentoongesteld in Londen, Chicacgo, Milaan, Rome, Florence en zelfs Rio de Janeiro.

Meer over de kunstenaar

Bezoek voor meer informatie over de kunstenaar en zijn werk de website

OogopHeerlen is een dagelijks feelgood fotoblog. Elke dag verschijnt er een foto met bijbehorend verhaal over Heerlense gebeurtenissen. Wil je geen enkel verhaal missen? Like dan de OogopHeerlen Facebookpagina. Heb je zelf een leuk verhaal of heb je een tip voor de redactie, mail dan naar: info@oogopheerlen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.