SCHUNCK verder op eigen benen

In Cultuur, Verhalen door Robert Nijboer1 Reactie

Schunck op eigen benen

Vanaf 1 januari 2016 is cultuurinstelling SCHUNCK een zelfstandig opererende stichting. Dit werd vorig jaar juli door de gemeenteraad besloten. Door deze verzelfstandiging krijgt SCHUNCK* meer mogelijkheden voor het aantrekken van externe fondsen.

inParkStad Advertentie

In het verleden heeft SCHUNCK* reeds bewezen als instelling te kunnen zorgen voor een groot aanbod van hoogwaardige tentoonstellingen en culturele activiteiten. “Als Stichting worden we een flexibelere organisatie die sneller op actualiteiten kan inspringen. Daarbij kunnen we als stichting meer deuren openen in de wereld van fondsen en subsidies. Dat stelt ons in staat om een toegankelijk cultuurprogramma voor een brede doelgroep te blijven bieden.”, aldus Kor Bonnema, Algemeen Directeur SCHUNCK*.

Alle medewerkers van SCHUNCK* zijn per 1 januari 2016 in dienst van de stichting SCHUNCK.

SCHUNCK 2016

Vooruitkijkend op 2016 is een tentoonstelling te melden waar nu al halsreikend naar uit gekeken wordt: ‘Mies & De erfenis van het modernisme’. Het duurt nog even voordat deze expositie geopend zal worden, maar hij wordt nu al op vele plekken (zowel nationaal als internationaal) besproken. Het gaat om een tentoonstelling over de oorspronkelijk uit Aken afkomstige architect en meubelontwerper Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969). Hij was een vertegenwoordiger van het ‘nieuwe bouwen‘ en staat bekend om zijn credo ‘less is more‘. De invloed die deze beweging op de architectuur heeft gehad is ook in het Glaspaleis te Heerlen nog altijd goed te zien. De gebruikte materialen zijn voornamelijk uit staal en glas, samengebracht in ogenschijnlijk simpele vormen en die grote open ruimtes vormen.

Deze op handen zijnde expositie wordt nu al één van de highlights van 2016 genoemd. De expositie zal zich zowel richten op de invloed die Mies van der Rohe heeft gehad op de regionale- als op de internationale architectuur.

Opening

De expositie wordt op zaterdag 9 april 2016 officieel geopend. Het exacte tijdstip is op het moment van schrijven nog niet bekend maar wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Aanvullend programma

Symposium

Op zondag 10 april wordt er een internationaal symposium gehouden. Meer informatie wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Verdere informatie is te vinden op de website van SCHUNCK*

Eén reactie op “SCHUNCK verder op eigen benen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.