Wat gaan we doen met de Royal?

In Cultuur, Verhalen door Robert Nijboer1 Reactie

a Royal with cheese

Gisteren werd in de gemeenteraadsvergadering gesproken over de toekomst van het Royal Theater. Dit prachtige gebouw van architect Peutz staat helaas alweer een tijdje leeg. Hoog tijd dat er een goede nieuwe bestemming voor wordt gevonden. Verschillende plannen passeerden tijdens de raadsvergadering de revue, waaronder het plaatsen van het Filmhuis in de Royal of in de aangrenzende Rivoli en Maxim.

De raad zelf stuurde aan op het afbreken van zowel de Rivoli als de Maxim en wilde daarnaast het balkon van de Royal ombouwen ten behoeve van twee filmzalen voor het filmhuis. Ook werd een een pleidooi gehouden om de Royal om te toveren tot een Volkstheater. Wat de invulling ook zal worden, het belangrijkste is dat de Royal voor Heerlen niet verloren gaat en dat er een manier gevonden wordt om deze op de juiste manier te exploiteren. Wordt vervolgd!

inParkStad Advertentie

Onderstaande film toont de geschiedenis van dit schitterende gebouw vanaf de bouw tot en met de laatse renovatie. (Film: Emilio Bernardi)

https://www.facebook.com/video.php?v=443089169222407&pnref=story

Eén reactie op “Wat gaan we doen met de Royal?”

  1. Géén verminking van het theater door ombouw van het balkon !!!
    Dat zou schandalig zijn.
    En de Rivoli niet afbreken maar een nieuwe bestemming geven.
    Lijkt me veel beter geschikt als locatie voor het filmhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.