Heerlen – Meer erin dan eruit in 2015

In Verhalen door Robert Nijboer1 Reactie

Heerlen groeit

Na een terugloop van 729 inwoners in 2014 zag Heerlen in 2015 het inwoneraantal met slechts 60 personen dalen. Afgelopen jaar hebben zich dan ook  meer mensen in Heerlen gevestigd dan dat er vertrokken uit de gemeente (265 om precies te zijn). Wel stierven er meer mensen dan dat er nieuwe kinderen geboren werden, waardoor er per saldo nog steeds sprake is van een daling van het aantal inwoners.

inParkStad Advertentie

Het lijkt erop dat er een kentering aan de gang is door het positieve culturele klimaat en de komst van steeds meer nieuwe bedrijven. Laten we hopen dat hiermee langzaam een einde komt aan de vergrijzing en dat we begin 2017 kunnen melden dat Heerlen in 2016 is gegroeid, niet alleen als stad maar ook qua inwoneraantal.

Eén reactie op “Heerlen – Meer erin dan eruit in 2015”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.