BAM – brood & meer – Heerlense Helden van 2015

In Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Wilbert en Gigi Nelissen zijn bijzonder. Net als hun dochter Amber. Amber gaat naar het praktijkonderwijs, omdat leren haar net iets minder goed af gaat dan andere leerlingen. Dit zorgt er voor dat een baan vinden of zelfs een stageplaats ook niet altijd even gemakkelijk is. Haar ouders hadden hier de perfecte oplossing voor: als Amber zo van bakken houdt en graag in een broodjeszaak wil werken, dan beginnen we deze toch zelf!

inParkStad Advertentie

Uiteraard is er een verschil tussen het beste wensen voor je kind en hier alles voor over hebben en het daadwerkelijk openen van een broodjeszaak. Maar met hard werken en goede ideeën is dit uiteindelijk gelukt en is BAM – brood & meer sinds mei van 2015 een feit.

Bovenstaand verhaal zorgde ervoor dat Wilbert en Gigi zijn uitgeroepen tot Heerlense Helden. De oproep op OogopHeerlen zorgde voor meerdere leuke inzendingen, maar dit verhaal sprong er toch net wat meer uit. Linda van Raak (Coach Praktijkonderwijs Parkstad Limburg) stuurde mij naar aanleiding van de oproep een berichtje en vandaag gingen wij samen op pad om Gigi en Amber te verrassen met een welverdiend bloemetje. In de zeer sfeervol ingerichte zaak hangt een ontspannen sfeertje waar je heerlijk kunt zitten, alleen of in gezelschap en waar je onder het genot van een kopje thee of koffie (uiteraard met een stukje taart uit eigen keuken) de dag kunt doornemen. Amber is erg enthousiast over BAM en haar werkzaamheden hier. Ze straalt als ze trots verteld over haar liefde voor het maken van ‘zoetigheden’. Het is aan alle kanten te zien en te voelen dat ze hier op haar plek is en de kans krijgt om zicht steeds verder te ontwikkelen.

Naast Amber zal er in deze zaak nu en in de toekomst ook plaats zijn voor andere leerlingen uit het praktijkonderwijs, zodat deze een positieve ervaring in de horeca op kunnen doen en net als Amber hun zelfvertrouwen zien groeien.

Food Truck

HEerlense helden - BAM Food Truck
Na de start van BAM werd het snel drukker en werd er besloten om het tweede gedeelte van de sfeervol ingerichte zaak ook in gebruik te nemen. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en je als creatief persoon de in je opkomende ideeën nu eenmaal niet stop kunt zetten, werd er kort daarna ook gestart met de inrichting van een Food Truck. Deze werd voor het eerst in gebruik genomen tijdens Serious Request in Heerlen en serveerde onder andere heerlijke hamburgers en zoetigheden.

Het succes van deze food truck heeft er voor gezorgd dat er vanaf 15 januari twee vrijdagen per maand, de 2e en de 4e (om 18.30 en om 20.30 uur) wordt gestart met speciale BAM Burgers avonden (Burgers voor Burgers). Heerlijke hamburgers vergezeld van een GinTonic (of een ander (non)alcoholisch drankje) en de door de eigenaren zo geliefde Ibiza muziek. Mocht er na het verorberen van de hamburgers nog ruimte over zijn dan kan er worden aangevallen op de huisgemaakte zoetigheden.

Meer informatie over deze Heerlense helden

BAM op Facebook
Burgers voor Burgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.