Visual Vinyl – voor de vinylliefhebber

In Evenementen, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

VIsual Vinyl - Tenstoonstelling Schunck* Glaspaleis

Visual Vinyl is een groots opgezette tentoonstelling over het fenomeen kunstenaarsplaten. Gisteravond was er een rondleiding door gastcurator Harry Prenger, die op enthousiaste wijze vertelde over de tentoongestelde werken en de redenen waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt.

inParkStad Advertentie

Van Warhol tot Hirst en van Beuys tot Basquiat: meer dan 400 platen(hoezen) van internationale kunstenaars tonen de LP als audiovisueel kunstwerk. Alle platenhoezen en LP’s zijn afkomstig uit de indrukwekkende verzameling van Jan van Toorn. Veel van de getoonde exemplaren zijn zeer zeldzaam door de kleine oplages of de populariteit van de plaat. De 400 aanwezige exemplaren  zijn nog niet eerder samen te zien geweest en dat maakt deze tentoonstelling uniek.

Voorafgaand aan de rondleiding was er een dans te zien die geschreven was op muziek van de kunstenaar Karel Appel. De dans werd opgevoerd te midden van de collectie en het publiek werd op een eerste ronde door de zaal meegenomen voor een eerste kennismaking. Op deze manier maakt SCHUNCK* crossovers tussen verschillende kunstdisciplines (in dit geval dans/muziek/beeldende kunst).

De tentoonstelling is nog tot 6 maart 2016 te zien in de museumzaal van het SCHUNCK* Glaspaleis (op verdieping -1)

Visual Vinyl

Visual Vinyl

SCHUNCK* Glaspaleis

SCHUNCK* is een multidisciplinair cultureel centrum en zoekt steeds vaker het spanningsveld tussen de kunstvormen op. Klik hier voor meer informatie

Recensie

Lees hier de vijf sterren recensie van de Volkskrant op 10 dec 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.