Cultura Nova Jeugdtheaterfestival (dag 2)

In Cultuur, Evenementen, Verhalen door Robert NijboerPlaats een reactie

Jeugdtheaterfestival Heerlen - dag 2

Vandaag was het de tweede dag van het Cultura Nova Jeugdtheaterfestival in de verschillende zalen van het Parkstad Limburg Theater Heerlen. De theaterbar stond voor de gelegenheid vol met speelgoed om de kinderen te vermaken en theatergroep Froe Froe (B) had een gedeelte van de foyer omgetoverd tot ‘doe maar lekker gek, fantasie kinderkermisterrein’. De aanwezige ijswagen naast de garderobe was gezien het nog steeds zachte weer ook helemaal op zijn plaats.

inParkStad Advertentie

Beste productie van het jaar

Uw OogopHeerlen fotograaf bezocht de voorstelling van Oorkaan genaamd Glimp (voor kinderen vanaf 2 jaar). In deze voorstelling worden de bezoekers meegevoerd naar een droomwereld van muziek en beeld. De muziek en het beeld reageren op elkaar en gaan op in een gezamenlijk spel waarnaar alle aanwezige kinderen ademloos luisterden. Een muziekvoorstelling voor kinderen en hun (groot)ouders, waarin, muziek, beeld, techniek, musici en publiek een bijzondere vriendschap aangaan.

Glimp heeft de YAMA Young Audiences Music Awards 2015 gewonnen voor ‘beste productie van het jaar’ en ‘best small ensemble’.

Theaterkrant: ‘”Mooi aan deze voorstelling is hoe de kinderen worden betrokken in het spel van ontdekken. (…) Binnen die kaders wordt naar een prachtig eindbeeld gewerkt, waar de projectie de grote trom geel kleurt als een volle maan, en de kinderen midden in het heelal wanen. Geen beter gevoel om de zaal mee uit te lopen.”

Brammetje Boterhammetje

(een vertelling door Sesamstraat acteurs)
Als tweede bezochten wij de voorstelling ‘Brammetje Boterhammetje’. Een boeiende en vooral humorvolle voorleesvoorstelling door Sesamstraatacteurs Renee Menschaar (Pino) en Lot Lohr (Lot) voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Zoals alle kinderen wil Brammetje Boterhammetje heel graag groot zijn. Maar hij is nog helemaal niet groot, hij is zelfs de kleinste van de klas. Als ik meer eet, denkt Brammetje, word ik vast groter dan groter dan het allergrootst! Z’n papa en mama worden er gek van. Op een dag schrijven ze een brief naar Tante: Brammetje eet ons de oren van het hoofd. Kun jij ons helpen? Tante woont helemaal in Amerika, in het Wilde Westen, dus maakt hij een flinke tocht dwars door eindeloze prairies en een woestijn vol cactussen. En dan komt Brammetje de Prairiewolf tegen…… De kleine held moet heel wat hindernissen nemen om het huis van Tante te bereiken. Zal het hem lukken? Als hij slaagt wordt het natuurlijk één groot feest en gaat hij als echt grote Bram Boterham naar huis!

Deze voorstelling is gemaakt naar aanleiding van de Nationale Voorleesdagen.

Cultura Nova - dag 2
Cultura Nova - Dag 2

Cultura Nova bedankt

Het Cultura Nova Jeugdtheaterfestival is een aanrader. Voor iedereen die zijn kind(eren) eens wil laten kennis maken met het theater, is dit de uitgelezen mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.